Full oppmerksomhet gjør deg ikke bare mer produktiv og effektiv. Full oppmerksomhet gjør deg også roligere, friere og lykkeligere.

Hvis du har mye å gjøre, gjør du vanligvis mange ting samtidig. Men hvis du prøver å gjøre alt på en gang gjør du til slutt ingenting. Du føler deg veldig opptatt, men det gir deg ikke de resultatene du har vært på jakt etter. Det er ikke greit og veldig ineffektiv.

Å arbeide med full oppmerksomhet

Hvis du fokuserer på de tingene som virkelig betyr noe, legger du automatisk en rekke andre oppgaver fra deg. Oppgaver som ikke betyr noe, eller som ikke er veldig viktige. Når du vet hvordan du skal holde fokus på nettopp de tingene som virkelig betyr noe, får du disse tingene gjort.

Ved å jobbe med full oppmerksomhet vil du skynde deg fremover. Alt du gir oppmerksomhet vokser. Uansett hva du gir din fulle oppmerksomhet, det skal vokse enda raskere.

Full oppmerksomhet gir deg fred, frihet og gjør deg lykkeligere

Når du fokuserer på noe som er viktig, vil du føle deg lykkeligere fordi du føler at du gjør framskritt. Du gjør noe som har betydning. Det er en god følelse. Det gir deg også en følelse av frihet. Du har tenkt på de oppgavene som er viktigst. Du kan sette fokus på de få viktige ting, og la resten bare gå. Du kan være trygg på at du i øyeblikket jobber med den viktigste oppgaven. Det gir fred og frihet.

Men hvordan?

  • Skriv ned alle de oppgavene du har på tallerkenen din akkurat nå.
  • Skriv ned hva du ønsker å oppnå. Hvilke mål ønsker du å oppnå?
  • Se hvilke oppgaver som er veldig viktig for å hjelpe deg å gå videre mot dine mål.
  • Bestem hvilke av disse er den viktigste oppgaven i dag.
  • Bestem for deg selv at du vil fokusere på denne oppgaven. Det kan være for en time, en dag, en uke eller et år, avhengig av prosjektet.
  • Kom i gang. Tenk bare på denne oppgaven. Stol på at du har gjort det riktige valget, og tør å la være alle andre oppgaver.

Så...

Å jobbe med full oppmerksomhet er hyggelig. Det er en av de beste måtene å hjelpe deg å arbeide raskere og mer effektivt. Det er alltid flere ting å gjøre enn du kan gjøre. Så hold fokus på de få tingene som vil hjelpe deg mest fremover.