Å være negativ er enkelt. Negativitet gir deg en følelse av kontroll. Hvis du forbereder deg på det verste, kan det virke lettere. Du kan klage på at noe går galt. Og sutring gir luft.

Den viktigste ulempen? Du lever i frykt. Du tror du lever i en verden som er kjipt.

Negative folk står ikke opp for å rette ting opp. Frykt helbreder ikke. Faktisk iverksetter vi ingenting dersom vi tror at det ikke forbedrer noen ting.

 

Å leve positiv

Å leve livet med en positiv holdning er ikke alltid lett. Hvorfor? De fleste folk rundt deg er sannsynlig negativ eller svakt negativ. Og det er vanskelig å være annerledes enn de rundt deg.

Men positiv tenking holder deg gående i vanskelige tider. Den hjelper deg med å se lyset i tilsynelatende håpløse situasjoner. Det gir deg en bunnsolid tro på fremtiden, vår verden, i menneskeheten, i et godt resultat.

Å leve med positive tanker er et liv ut fra kjærlighet. Fra samhold, kreativitet og uendelige muligheter. Du innser at løsningen alltid kan være rett rundt hjørnet, og derfor vurderer du en situasjon annerledes enn negative mennesker.

 

Hvordan

Her er noen tips for å ha en positiv holdning:

1. Fokuser på alle de tingene som går bra

De fleste mennesker og mediene er opptatt med alle de ting som går galt. Dette er en fin måte å utvikle et negativt syn på verden. Du må i økende grad fokusere på ting som går bra. Lag jevnlig en liste over ting som du er takknemlig for i livet ditt. Innse at positive ting vanligvis ikke blir regnet som "nyhetsverdi", men at de faktisk skje. Hvert sekund igjen.

2. Mat din tro i verden

Balanser ditt verdenssyn. Nyhetene på tv forteller deg hva du trenger å vite om elendigheten i verden. Finn noe positivt for å balansere dette.

3. Finn det motsatte av "negative" hendelser

Bevis for deg selv at alt er relativt, ved å se etter sølvranden i alle "negative" hendelser.

Ingenting er bare negativ. Prøv å finne noe positivt i en negativt erfaring, og fokuser deretter primært på disse positive aspekter. Det hjelper deg å gå videre, det holder deg på føttene!

4. Le mer - vær et solstråle

Hvis du kan bestemme hvordan du opplever livet, kan du bestemme hvor alvorlig du tar alt. Vil du være mer positiv? Ta livet ikke for seriøst og le mer.

Latter er sunt. Den gir deg et løft i immunsystemet, den slapper av kroppen din, den produserer lykkebringende hormoner, den er en god trening for kroppen din. Latter reduserer angst, reduserer stress og hjelper oss til å utvikle bedre relasjoner.

5. Innse at positivitet er viktig for deg selv og verden

Positivitet kan finnes i tro, kjærlighet, fremdrift, solidaritet og håp. Noen ganger er det ikke lett å holde seg positiv. Men du må skjønne at det er nettopp i vanskelige situasjoner mer verdifullt å være positiv. En positiv holdning er viktig.

6. Slapp av - Stress er angst, og angst er negativitet

Stress dannes av frykt. Spenning står i veien for et positivt liv. Så slapp av. La den negative energien flytte ut. Stol på deg selv og ha tro på fremtiden.

7. Smil til alle

Vanligvis smiler du når du opplever noe morsomt. Du kan også bare begynne å le. Hjernen din tenker at det er tydeligvis noe morsomt som skje, som forbedrer humøret.

Ditt smil er et magisk verktøy som du kan bruke til å gjøre livet litt bedre - til deg selv, og til folk rundt deg. Så smil til de rundt deg, smil til fremmede på gaten!