“Step with care and great tact, and remember that life’s a great balancing act.”

Dr. Seuss

 

De fleste oppgaver som vi gjør, betyr ikke virkelig noe.

Arbeidet ditt består av et sett med oppgaver og prosjekter som du fyller dagene med. Men det betyr ikke at alle disse aktivitetene har også mye betydning. Som for eksempel å tilbringe timevis med sjekking av e-post (og svare på dem). Masse (hyggelige) møter som produserer ingenting. Eller å være uendelig lenge på sosiale medier.

Aktiviteter som virker nyttige, men som har lite betydning hver for seg for det du faktisk prøver å oppnå. Du kan altså bruke tiden din heller på de tingene som direkte bidrar til å nå dette målet.

 

Hva skjer hvis du dropper 80% av dine oppgaver?

De fleste av de tingene du gjør er gjøremål. Shuffling papers kaller de det i Amerika. Ting som føles nyttig, men ikke er nyttige. Det er som å gå på handletur med en lastebil og komme tilbake med ett eple. Mens du kan fokusere din tid og oppmerksomhet på oppgaver som har mer betydning. Som er mye mer effektiv og nyttig.

 

Hvilke oppgaver har mest mulig verdi?

Spør deg selv: "hvilke aktiviteter skaper for meg mest verdi?"

  • Hvilke utvalgte oppgaver skaper mest mulig verdi for sjefen din, kundene eller besøkende?
  • Hvilke saker ville bedre livet ditt, hvis du gjør mer av det?
  • Hvilke aktiviteter leverer mest mulig resultater?

Ved å svare på disse spørsmålene, vil du raskt finne ut essensen av arbeidet ditt. Og du kan bestemme hvilke elementer du kan droppe.

 

Hvordan kviter jeg meg med 80% "ekstra" arbeid?

Men hvordan gjør du alle disse "overflødige" oppgaver som må bli gjort?

  • Dropp oppgaver. Noen oppgaver kan fullstendig droppes. Og hvis du ikke kan det, så kan du kanskje gjøre mindre av dem.
  • Automatiser oppgaver. Vurder om det finnes måter oppgavene kan utføres på uten at du trenger å bry deg.
  • Spar tid gjennom dosering. Samle mange små, lignende oppgaver og utfør dem alle på en gang.

 

Hvordan hjelper dette meg å lykkes?

Du har mer tid, luft og frihet til å jobbe med de få strategiske områder som virkelig hjelper deg å gå videre. For å bruke tiden til å skape verdi for kunder, arbeidsgivere, besøkende og deg selv.

Og jo mer verdi du kan legge til, jo mer verdi du får tilbake. I form av inntekt, takknemlighet og mange andre fine ting.