Hvordan er det mulig for enkelte lag å nå sine mål gang etter gang mens det virker at andre lag ikke for det til i det hele tatt? Her er noen tanker som kan hjelpe:

Det første målet for et lag bør være et felles mål. Pass på at alle lagmedlemmene går i samme retning. Hvis dette ikke er tilfelle, da har du kanskje et lag, men ikke samme målet. For den ene kan det være svært viktig å få ned kostnadene, og en annen vil gjerne bruke mer tid, for eksempel ved å ha mer oppmerksomhet for sikkerhet.

Så er det viktig at alle er dedikert til fellesmålet. Hvis alle skal gå i samme retning, forventes av det at du er dedikert til dette målet.

En annen ting som er viktig er gjensidig ansvar. Lederen av laget finnes, men ofte har den en begrenset rolle i utførelsen. Den rollen er viktig, men (overraskende nok) ikke så viktig. Man bør være klar over at egentlig alle lagmedlemmer er ledere på ulike tidspunkter.

Et annet mål er gjensidig respekt i teamets samspill. Alle gjør det han/hun er flink til men uten å miste det felles mål fra synet.

Man ser ofte at teammedlemmer også bruker tid utenom jobben for å møtes. For eksempel at de spiser et måltid en gang i måneden eller ta et øl på slutten av uken. Det er ikke nødvendig, men et velfungerende team skaper hengivenhet på en eller annen måte. Alle finner det som best passer dem.

Og til slutt: Det første valget er selvsagt viktig for lagets prestasjoner (hvem passer best i dette laget?). Men det er enda viktigere å fremme og utvikle mulighetene til lagmedlemmene.

Jobber du i et team? Spør deg av og til: Hvordan funker det? Hva går ikke så bra? Hva fungerer veldig godt? Hva kunne gjøres (enda) bedre?