Høy følsomme mennesker tenker mye og de tenker dypt. Dette kan skape mye problemer i hodet. Hvis du tenker for mye, kan det være at alle tankene tumbler over hverandre. Hodet ditt blir til en stor grublefestival, noe som øker trykket og stresset. Du kan også bli veldig trøtt av det.

Tid til å høre på dine følelser

Ikke misforstå meg, disse tanker er en slags beskyttelse, men de er ikke alltid nødvendig. Noen ganger føler du virkelig hva den beste løsningen eller muligheten er, men er det vanskelig å ta skrittet. Bare fordi det er skummelt. Fordi vi er redd for det ukjente, fordi vi ikke kan kontrollere det ukjente. Vi ønsker å kontrollere hva som skjer med oss slik at vi ikke mister grepet i visse situasjoner. Fordi vi foretrekker å ha kontroll selv og vi ikke kan la være visse ting. Fordi det starter med å slippe taket. For å gjøre akkurat det, må man ta en dukkert i dypt vann mens man ikke vet hvor det skal slutte eller hvordan det skal bli. Våg å være og lære utenfor din komfortsone.

Å lytte til dine følelser betyr å gjøre valg

Disse valgene har konsekvenser og kan medføre alle slags følelser. Du kan ikke unngå dette. Det vil være perioder med usikkerhet, frykt og panikk om det er det riktige valget. Men det vil også komme perioder med lykke, lettelse og ny energi. Alle disse følelsene er normale og menneskelige.

Ta tiden du trenger, så blir det bra!