Høyfølsomme mennesker tenker mye og dypt. De knytter mye informasjon sammen, de ser konsekvenser, risikoene, og utarbeider scenarier i hodene sine. Dette resulterer i et betydelig trykk i hodet. Det er ikke noe problem hvis du føler deg bra.

Mange høyfølsomme personer vet at de er intuitivt sterke, men følger for ofte til den stemmen i hodet som kontinuerlig uttrykker alle slags forventninger, advarer og kommer med bedre alternativer, eller forteller hvordan det skal gjøres. Man kan bli skikkelig lei av det!

Tillat deg frihet og plass til å føle.

Noen ganger føler du hva som er den beste løsningen eller muligheten, men det er for skummelt å gjøre. Det kan bety en endring i livet ditt, for eksempel ved å slutte med din nåværende jobb, endre forholdet ditt, eller ta deg mer tid for deg selv.

Disse endringene er ofte overveldende for en høyfølsomme person, fordi du ikke kan se hva det bringer deg og hvordan du skal tilnærme deg det. Denne usikkerheten gir stress. Det er utenfor din komfortsone. Du kan se masse risikoer. Og så, ubevisst, gjør du alt for å unngå denne forandringen som trengs (og ignorerer det som kanskje er den største risikoen).

Hvis du i tillegg ber om råd fra folk rundt deg, så vil du høre motstridende råd fra dem, basert på sine egne følelser, og sannsynligvis vil valgene dine ikke alltid matche forventningene til andre. Kanskje de er skuffet eller bekymret. Og da vil du prøve å ta hensyn til de andre. Resultatet er at du blir forvirret.

Å lytte til dine følelser betyr at du må gjøre valg som uunngåelig har konsekvenser og medfører følelser. Det vil komme perioder med usikkerhet, frykt og panikk, også vil det være perioder med lykke, lettelse og ny energi. Alle de følelsene er normale og uunngåelige.

Gi deg selv tid!