Her er noen anbefalinger til deg som er stresset, eller er i faresonen…

 

Spør raskt om hjelp

Jo mer du bor i hodet ditt, jo vanskeligere er det å komme deg ut av det. Så be om hjelp og vær forberedt på å ta hjelp. Fordi jo dypere du er i stresset, desto mer behov vil du ha på hjelp utenfra.

Skriv

Så snart du begynner å gjøre ting som virker avslappet (som «netflixing») for å motvirke uroen i hodet ditt, burde du vite at du er på feil spor. Prøv å skrive ned hva du gjør hele dagen. Prøv å skrive hvilke ting som gjør deg urolig. Det kan gi deg luft og plass i hodet ditt slik at du får oversikt.

I stedet for å se på TV eller gjøre dataspill, kan du også gå, løpe, sykle, eller ta en lang tur. Etter noen dager begynner du å legge merke til at energien din kommer tilbake.

Gi deg selv mer tid til å hvile

Ta noen dager fri, slapp av. Og hvis det ikke virker, slett noen avtaler. Gå til sengs i tide, spis ekstra sunn mat.

Lag en tidsplan

En tidsplan gir deg ro fordi den gir hjernen din beskjeden om at du bare skal jobbe med det som er planlagt. Husk også at du tar med nok tid for hvile og avslapning i planleggingen.

Aksepter

Stress trenger tid til å bygge opp. I begynnelsen er det ofte vanskelig å se hva som skjer. Og så snart du begynner å legge merke til det, er du allerede godt på vei. Det er viktig å akseptere at det fungerer på samme måte i den andre retningen. Å redusere stress tar tid. Gjør små skritt fremover.

Vær takknemlig

Se på de tingene som går bra. Gå og nyt de små, fine tingene og øyeblikkene.

 

Det er alltid noe du kan gjøre for å gjøre livet ditt bedre. Alltid. Det er opp til deg å finne ut hvilke små skritt du kan ta. Et lite skritt i den gode retningen, hver dag igjen.

Hva er det du gjør når du blir stresset?

 

© Copyright psyke59gradernord.com