Respekter deg selv. Ikke bare hjemme når du er alene, men også når du er sammen med andre mennesker. Og for å sikre at andre også respekterer oss, må vi vise hvordan vi ønsker å bli respektert (ved å vise det).

Se på deg selv. Til dine fysiske og følelsesmessige reaksjoner og til dine tanker. Om mennesker, situasjoner eller ting som vi står overfor. Kroppen vår forteller oss hvordan vi tenker og hva vi føler om noe eller noen. For eksempel når vi begynner å riste (av engstelse), eller våre muskler strammes fordi vi er sint.

Så kom deg ut av hodet og inn i hjertet ditt. Stopp dine tanker som: "hennes følelser går for mine" eller "jeg blir uten venner igjen". Men tenk heller: "Jeg kan føle på den måten". Alt var ikke alltid bra tidligere. Men merkelig nok husker vi de negative tingene fra fortiden vår bedre enn de positive tingene. Men se på det uten dømmekraft og la det gå forbi.

I det øyeblikket du innser at du har disse følelsene og la dem gå, vil du respektere deg selv mer. Da angir du bedre dine grenser for deg selv og for andre.

 

 © Copyright psyke59gradernord.com