1. Høy følsomhet er ikke en sykdom eller lidelse

HSP er en måte å håndtere insentiver og informasjon på. Hver hjerne behandler informasjon på sin egen måte. Det av deg gjør det litt mer intensivt, men det er absolutt ingen uorden eller avvik. Dessuten gjelder denne prosesseringsmetoden for 20% av befolkningen!

2. Vær din egen beste venn

Hvis du er svært følsom, er du ofte veldig kritisk over deg selv. Du trekker deg ofte ned. Men ikke glem: livet ditt handler om deg! Pass på at du elsker deg selv og vær vennlig med deg selv, så vil du se at du vokser!

3. Ha kunnskap om kritikk

Ingen liker virkelig kritikk! Vet også hvem som kommer med kritikk. Du tåler det bedre fra en person enn fra en annen og prøv derfor å se den i det rette perspektiv. Ikke gjør kritikken større enn den er.

4. Hold ditt eget mål i tankene

Hva synes du er viktig i livet? Fortsett med det. Tenk på hva som passer deg. Du trenger ikke å bevise deg selv. Du kan gjøre alt. Men det handler om hva du synes som er viktig og hva som passer deg.

5. Ta deg tid til å være alene for en stund

Livet er hektisk og raskt og fullt av informasjon. Som HSP trenger du mer tid til å behandle alt, men da må du bare ta den tiden som trengs. Det er ikke alltid lett! Planlegg denne tiden for deg selv. Og gjør noe som gjør deg rolig, som å gå i naturen, lytte til musikk eller bare sitte på sofaen og stirre ut.

6. Godta at du ikke føler deg komfortabel hele tiden

Det er normalt å ha en dårlig dag av og til, eller å ha en rotete følelse. Selv om bloggere kanskje vil få deg til å tro at du må ha et godt liv med et godt humør, er virkeligheten annerledes. Det er ikke alltid en fest. Du vil legge merke til at hvis du ikke umiddelbart skyver bort den dårlige følelsen, vil den følelsen forsvinne igjen. Det er akkurat som været: etter regn kommer solskinn.

7. Ha et støttende miljø og slipp løs folkene som koster deg energi 

Ta en titt på de som er nær deg og angi om de gir deg energi eller koster energi. Pass på at folkene som gir deg energi, har overhånden. Dette holder deg bedre i balanse.

8. Øk din følelse av tilhørighet

På den ene siden føler HSP ofte veldig koblet, men noen ganger også veldig alene og frakoblet. Hvis du husker at du er koblet til alt og alle gir det en fin og fornøyd følelse.

9. Sammenlign deg selv med folk som ligner deg

Hvis du er liten og tykk, ikke sammenlign deg med høye tynne mennesker. Sammenlign deg selv spesielt med folk som ligner på deg. Hvis du sammenligner deg med andre med høy følsomhet, da ser du plutselig helt normalt ut.

 

© Copyright psyke59gradernord.com