Hvis du har et eller flere barn med autisme, kan det noen ganger være veldig tungt, men du kan også lære deg å nyte gjennom alle stormer.

Struktur

Barn med autisme trenger ofte struktur og regularitet. Det er viktig at du er der for dem 24/7, og at minst en forelder kan være den stabile faktoren som er hjemme. Ofte må du tenke fremover og planlegge en rekke trinn, slik at alt går i henhold til planen. Bare tenk på en tryllekunstner som holder tallerkener på pinner. Hvis du ikke er rask nok, vil et tallerken krasje. Da må du rydde opp bitene mens du holder de andre tallerkenere i gang.

Sosial

Sosial samhandling er ofte vanskelig. Barn med autisme er ofte litt av «Einzelgänger». De kan utøve individuell sport som svømming og bordtennis. Og hobbyer i små grupper og i et stille miljø. I idrett som judo må du berøre den andre personen, og dette kan ofte forårsake stress.

Endringer

Å gå ut for en kveld fører ofte til at barnevakten gjør ting annerledes, slik at barna blir forvirrede, slik at en etablert rutine kan bli ødelagt. Som et resultat kan foreldre føle seg opprørt og bli lei av å måtte forklare til utenforstående som ikke forstår hvorfor du ikke kan ha en kveld ute.

Verdi

Pass på at du lærer barnet selvtillit. Det er ikke slik at de velger bevisst at de skal være vanskelig og krevende. De er først og fremst menneskelige og de er verdifulle.

Nyt livet

Å ha et barn med autisme er tungt, det er et faktum. Men det følger også med mange fine ting! Litt overraskende kanskje, men spesielt hos barn med autisme. Fordi de tar ting bokstavelig talt, kan de være utrolig morsomme og smarte. Slike ting kan du bruke som en overlevelsesmekanisme. Det er fortsatt hyggelige dager som du kan nytte fult ut. Nyt livet. Vakre øyeblikk er så viktige for svarte dager.

 

© Copyright psyke59gradernord.com