Å si farvel gjør vondt, mye vondt. Spesielt når noen plutselig dør. Noen som kanskje ikke har vært så gammelt ennå og hadde et helt liv foran seg, med planer og mye annet. Vi forventer alle at vi kan bli minst 100 år og at vi får nok tid til å være med våre kjære. Men… hver dag dør det mennesker som også trodde at de hadde god tid. Og hver dag er det folk på avskjeden som, som meg, trodde tiden ikke var over ennå.

Alle opplever tristhet ved begravelser. Den ene mer intenst enn den andre. Men for en høy sensitiv person (HSP), kan tristheten forsterkes av energien fra andre tilstedeværende mennesker. Tristhet i ordene som er talt eller i en kroppsholdning. Tristhet fra følelser fra en som taler eller fra musikk. Tristhet som finner en vei ut i form av tårer.

I tillegg til din egen sorg, kan den andres sorg komme hardt inn på en HSP. HSP-folk gråter ikke kontinuerlig, men når det er tristhet, er det intenst.

Noen mennesker kjemper mot tårer. Ønsker ikke å være klynket, ikke den patetiske personen og absolutt ikke vise innsiden eller eksplodere i et hysterisk gråt av for langt inneholder tårer. Men de tårene? De kan være der! Det er nødvendig, for ellers flommer alt før eller senere. Det er nødvendig å lindre stress og sorg. Å kjempe eller motstå det gir mye spenning i kroppen, du slår allerede av følelsen og hele energisystemet ditt blir blokkert. Så ille at du ikke lenger føler de fine tingene.

I denne verden har vi en tendens til å se fremover og lage planer. Så mange mennesker utsetter vanskelige valg, forblir lojale mot feil arbeidsgiver, venn eller kjæreste. De tar ikke valg og det kan gå på bekostning av seg selv. I morgen... Ja i morgen skal jeg gjøre det. Å glede seg? Ja, det vil jeg gjøre når jeg skal på ferie eller når det er helg. Først et øyeblikk... Skal bare… 

Men hva hvis det ikke er noen morgendag i det hele tatt?

Tenk selv over hva som er viktig. De små enkle tingene, livets klisjeer, det å være sammen med partneren din, barna, familien og vennene dine, kos deg med de små tingene. Bekymre deg? Det er også mulig i morgen!

 

© Copyright psyke59gradernord.com