Gi sønnen din valget mellom en naturtro, søt babydukke og et sett med gamle biler. Det er en god sjanse for at han velger bilene. Hvordan er det mulig? Lærte du ham det, selv om det ikke var meningen din? Har du som foreldre presset ham i en viss retning uten å vite det? Forskning viser at når du tilbyr et barn gutte- og jente-leketøy fra starten av, gjør gutter andre valg enn jenter. Jenter velger havfruer, Barbies og prinsessekjoler, gutter velger traktorer, brannbiler og piratklær.

Er det rart?

Hvis du ser på utviklingen av hjernen hos gutter og jenter, skjer det noe før fødselen som får hjernen til en gutt til å utvikle seg annerledes enn hos en jente. Enorme mengder testosteron frigjøres i løpet av noen måneder og endrer strukturen i hjernen til en gutt. Høyre halvdelen utvikler seg sterkere enn venstre. Og høyre hjernehalvdel sikrer at en gutt er ekstra god i romlig innsikt, i kreativitet og abstrakt tenking, i matematikk.

Hos jenter er venstre hjernehalvdel mer utviklet - jenter er bedre på ord, når de uttrykker følelser, de er mer omsorgsfulle, søker etter forbindelser.

Gutter må alltid konkurrere for å se hvem som er raskest, sterkest eller best. En gutt føler seg trygg når han vet at han takler den andre, er flinkere til noe. Gutter vil løpe, spille fotball, elsker vilt lek, og vil undersøke hvordan ting fungerer. Når de kaster leiren gjennom rommet i stedet for å skulpturere en pen hest, er de ikke irriterende - de undersøker.

Men ...

... hjernen er ekstremt fleksibel. Kryssforbindelser lages stadig mellom venstre og høyre hjernehalvdelen. Gutter som kaster dukker kan senere bli flotte fedre, eller oversettere, eller psykologer. Jenter kan bli profesjonelle fotballspillere, matematikere eller bilmekanikere.

På grunn av alt det testosteronet, er gutter litt tregere i utviklingen. Og noen ganger gjør de ting som ikke er så nyttige eller til og med farlige. De har også mer problemer med å kontrollere seg selv og kan noen ganger bli veldig sinte eller til og med aggressive. Heldigvis gjør gutter etter noen år helt opp for "etterslepet".

Pass på hva et barn trenger, og juster utdannelsen/oppdragelsen din deretter!

 

© Copyright psyke59gradernord.com