Regner det ute og vil du ha noe annet enn å ha barna dine hengende foran en skjerm? La dem madrasskli!

Dette er ikke egnet i en bratt trapp, en spiraltrapp eller en trapp som fører til et bord med en antikk vase. Men har du en trapp som ikke er for bratt, og har du et sett med gamle madrasser? Så lag din egen sklie! Noen få madrasser i bunnen av trappen og en madrass for å gli ned trappene, og du har din egen super-de-luxe sklie.

Badefest!

Om sommeren når det er varmt ute, foretrekker barn å ligge i bassenget hver dag. Men hva med din egen vannsklie i hagen? Plasser noen presenninger av plast i hagen, sprøyt litt vaskemiddel (eller sjampo eller badeskum) på dem og spray barna deretter grundig med hageslangen. Ta et løp og skli! Du kan ha en konkurranse hvem som kommer lengst eller hvem som klarer de sprøeste triks. Og er hagen din skrånende? Å gli ned er selvfølgelig enda morsommere!

Avl frosker

I dammer og sølepytter kan du finne frosker i løpet av mars og april. Hva kan være hyggeligere enn å avle egne frosker selv? Ta vare på et gammelt akvarium. Fyll det med sand, noen få store steiner, noen vannplanter og damvann (merk: ikke vanlig tappevann!). Plasser en stor stein eller en tykk gren i vannet slik at froskene dine kan sette seg når de er klare. Du kan fiske frosker med en bøtte eller et nett fra dammen. Skyv den forsiktig inn i akvariet ditt og se hvordan det går med de små froskebabyene dine hver dag. Svømmer de allerede? Har de allerede bakben?

Det er rikelig med mat til de små froskene i damvannet og i froskeskum. Så de trenger ikke mat. Men selvfølgelig kan du gi dem litt fiskemat. De liker også salatblader. Hvis du vil skjemme froskebabyene dine, dreper du noen mygg eller fluer!

Når froskene har fått forben eller begynner å hoppe, er det på tide å si farvel og ta dem med tilbake til dammen der de kommer fra. Frosker er vernet - du kan ikke beholde dem som kjæledyr. Plasser dem forsiktig i gresset ved vannet og se dem hoppe tilbake i dammen. Sånn. Uten deg kunne de kanskje blitt spist av en fisk!

Bygg hytter

Hytter er nødvendige i livet til en gutt (men noen ganger også hos jenter!). Kanskje han har en hemmelig klubb, eller en søster som han må flykte fra eller et rom som må ryddes opp, en hytte er alltid nyttig. For å spionere, lese Donald Ducks, spise søtsaker eller å gjemme deg. Småbarn er snart fornøyde med en hytte i rommet, laget med et laken over bordet. Du kan bruke hageputer som en madrass.

Når du har kjøpt en ny vaskemaskin/fryser/kjøleskap, kast ikke esken, for det er en perfekt hytte. Du kan kutte dører og vinduer i den og male den. Sørg for gode visningshull for å spionere på forbipasserende.

Med noen få gamle tepper, en presenning eller et laken kan du lage en hytte i skogen eller i hagen. Du kan henge teppene over noen få grener. En matte og noen puter å sitte på, og du er ferdig. Men du kan også lage en hytte i skogen med falne grener og stammer som du plasserer diagonalt mot en trestamme. Et tykt lag med mose kan tjene som sete.

Og mye mer!

Men selvfølgelig kan du også skyte piler og søke etter skatt. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser…

 

© Copyright psyke59gradernord.com