Se for deg: Du kommer godt overens med kollegene dine til det oppstår en konflikt om hvem som var ansvarlig for prosjektet som ikke gikk bra. Det gjør deg bokstavelig talt syk, kanskje du til og med leter etter en annen jobb.

Du går ofte forbi deg selv, du har ingen respekt for dine egne grenser. Du blir stresset, deprimert. Logisk ikke sant? Vi er mennesker. Og vi er ikke perfekte.

Jobben din, huset ditt, kirkesamfunnet ditt og noen ganger til og med din livspartner: alt virker midlertidig eller utskiftbart.

Mange av de tingene jeg jobber med, eller som jeg bekymrer meg om, er viktige. I hvert fall for meg. Men de er ikke det viktigste. Jeg tenker på den bibelske historien om Martha og Maria. Maria valgte den beste delen på den tiden (Lukas 10:42). Hun bestemte seg for å elske Ham mer enn å møte andres forventninger, hennes forpliktelser, hennes oppgaver. Hun valgte det viktigste, mens Martha ble ledet av andre, mindre viktige ting.

Men hva betyr egentlig det ordet, det begrepet, kjærlighet? Kjærlighet er noe du velger, og ikke bare en følelse. Kjærlighet er en prosess av å søke, prøve, lære, feile og gå videre. Men det vil definitivt gjøre livet ditt rikere og fyldigere. Kjærlighet er fokusert på det gode.

Kjærlighet vekker hos hver person alle slags minner, følelser og tanker. Mange sanger, filmer, romaner og TV-serier handler om kjærlighet. Hvorfor har kjærligheten okkupert oss i mange århundrer? Som barn trenger vi allerede kjærlighet - studier viser at et barn som ikke mottar kjærlighet ikke vokser. Fengsler ville være tomme hvis folk hver dag hørte at de var elsket!

Jeg tror at Gud er kjærlighet. Alt rundt oss har kommet fra Hans kjærlighet. Guds kjærlighet kjenner ingen ende. Der kjærligheten kommer, blir sårede hjerter helbredet. Det er Guds kjærlighet. Uten ende. Overalt.

Elsk. Gud fremfor alt. Din nærmeste som deg selv.

 

© Copyright psyke59gradernord.com