Er du klar over hvor kul du egentlig er? Eller føler du deg ofte usikker? Foretrekker at din partner sier til deg hver dag at han eller hun elsker deg? Sammenligner du deg med andre hele tiden?

Men vet du, du er ønsket, du er unik! Du trenger ikke å være som andre. Du trenger ikke å oppfylle visse betingelser. Du trenger ikke å sammenligne deg med andre, og verdien din avhenger ikke av hva du utfører.

Hvis du ser på deg selv på denne måten kan du ha et sunt respektfullt forhold til partneren din. Et forhold der du kan kommunisere godt med hverandre, der du kan sette sunne grenser og behandle hverandre med respekt. 

Perfekt?!

Her i Norge føler ikke mange unge tenåringer seg perfekte. I fjorårets russeperiode ble kuponger delt ut for å endre utseendet. Det er så mange prosedyrer for å forhindre at huden din blir ujevn, for å forstørre brystene dine, for å sprøyte deg full med botox... Antallet plastikkirurgiske prosedyrer øker, til og med "labia korreksjon" er ikke lenger et unntak. Ideen om å ha en perfekt kropp får mer og mer grunn.

I stedet for å være fornøyd med kroppen din og sette pris på den som den er, lyder reklamemeldingen annerledes. "Du er ikke vakker nok, men vi kan hjelpe deg med det!! Bruk våre kosmetiske produkter eller kom til oss for kirurgi!"

Alle prøver å se perfekte ut. Antallet personer med negativt selvbilde og en betydelig dose usikkerhet er ekstremt stort. Det er ikke for ingenting at markedet for kostholdprodukter og kroppskorreksjoner har ekspandert enormt: vi kan alltid gjøre det bedre, tror vi. Men hver kropp har vakre ting og samtidig har den ting som media sier at du bør kvitte deg med. Kanskje utfordringen er ikke å lage noe som vil være perfekt, men heller å sette pris på og verne om de vakre sidene dine, å være takknemlig for kroppen din og sette pris på den! Se for deg at hver kvinne vil se ut som Meghan Markle og enhver mann som George Clooney. Det ville være et monotont rot! 

Unik

Vet du... skjønnhet kan ikke lages; hva du synes om deg selv, utstråler du: når du ikke er fornøyd med deg selv, ser andre det. Når du viser at du er fornøyd med kroppen din, og at du kan være den du er, vil alle rundt deg legge merke til det.

Ikke bare personligheten din er unik, men også kroppen din. Med klærne du bruker kan du allerede vise at du tar deg selv på alvor. Ved å kjøpe klær som passer din figur, godtar du kroppen din og du kommer best ut. Du trenger ikke å shoppe hver uke for å kjøpe det nyeste av det nyeste.

Du trenger ikke å tilpasse deg hva alle har på seg. Alle har en unik kropp, som virkelig kan komme til sin rett ved å ha på seg unike klær. Så du kan vise deg selv og fremheve skjønnheten din med vakre klær! Det betyr å kle deg med klasse.

Hvis du ser i speilet, er det noe med deg selv du heller bør godta i stedet for å være misfornøyd med? 

 

© Copyright psyke59gradernord.com