Ta en titt på livet ditt fra litt avstand. Er du alltid tilgjengelig når familien trenger hjelp? Er du alltid tilgjengelig når arbeidet ditt trenger noen ekstra hender? Tilbyr du alltid et lyttende øre (og en kopp kaffe) når venner ringer med problemer? Liker du å hjelpe andre mennesker? Synes du det er vanskelig å si "nei"?

I hvilken grad lever du fortsatt ditt eget liv? Hvor mye tid bruker du på deg selv? Ta et øyeblikk av ro og fred hver dag og gjør det på en måte du vil. Ta et bad, les en time i en bok, nyt et øyeblikk i naturen eller bare sitt og stirre en times tid på sofaen. Akkurat det som er bra for deg for å la hodet slå seg til ro. Planlegg dette veldig bevisst, akkurat som du planlegger frisøren.

Den som ringer, apper eller hva enn som skjer, du kan ikke gjøre det på det tidspunktet. Er du tilbøyelig til å være ansvarlig? Det er ikke nødvendig! Svar med: "Nei, da kan jeg ikke, men da og der kan jeg". Du trenger ikke å forklare det. Og du sier ikke helt nei på denne måten, men du velger bevisst deg selv. Og når den timen kommer, slår du selvfølgelig av mobiltelefonen!!

 

© Copyright psyke59gradernord.com