Barn trenger oppdragelse. Og det betyr ikke bare å gi barna dine rene klær og nok mat, men også oppmerksomhet. I Norge er det normalt at begge foreldrene jobber. Jeg valgte bevisst å være hjemme så lenge barna var små. Barn trenger foreldreoppmerksomhet slik at de blir stabile individer.

Substitusjonell oppmerksomhet

Et barn blir ikke hjulpet når begge foreldrene jobber og ikke har noen oppmerksomhet for barnet! Du kan kanskje forklare et barn: "Mamma og pappa må jobbe hardt slik at vi tjener penger for å kjøpe den dyre jakken til deg" (forresten dette er en psykisk voldtekt!) eller si: "Mamma og pappa må jobbe hardt nå, men i ferien vi har tid til å dra til ... (dyreparken, Tusenfryd, Disneyland osv.) sammen".

Praktisk og emosjonell støtte

Som foreldre må du gi dem praktisk og emosjonell støtte slik at de blir stabile barn som ikke har noe imot å gå på skole og lære. Vi vet at å ha en positiv relasjon til minst én voksenperson kan være av avgjørende betydning for barn og unge som har det vanskelig. Det får følger for deres videre utvikling.

Foreldre gjør barna ofte en bjørnetjeneste ved å gi dem hva de vil uten videre. Foreldre er mer eller mindre redde for å straffe barna sine fordi de mener barna ikke har fått en god oppvekst. Når alt kommer til alt er mange foreldre allerede borte så ofte fordi de "må" jobbe. For å tilfredsstille (eller «hysje») sin egen indre uro gir de barna sine alt som barna ønsker seg.

Og du?

Hva gjør du med barnet ditt? Gir du barnet alt det ønsker fordi du jobber så mye? Og hvis du ikke jobber, er du til stede og opptatt med barnet ditt, eller er telefonen din viktigere?

Kan du hjelpe barnet ditt med lekser? Kanskje du kan lage en plan for å være opptatt sammen, bare hjemme. Å snakke om tingene som skjedde den dagen, hvordan det var på skolen, hva han/hun har lært. Forsikre deg om at du ikke blir forstyrret og legg telefonen vekk!

 

Lykke til!

 

© Copyright psyke59gradernord.com