Sommerferien er rett rundt hjørnet. På tide å se hvordan livet ditt ser ut. Hva er du fornøyd med? Hva vil du gjøre annerledes?

Trinn 1 - Sitt ned

Finn et sted hvor du kan hvile, legg bort telefonen og pass på at du ikke blir forstyrret. Hold penn og papir tilgjengelig for å skrive ned hva som kommer i tankene du fremdeles vil gjøre, slik at du kan parkere dem.

Trinn 2 - Se tilbake

Sjekk de siste månedene i tankene. Hva gikk greit, hva gjorde ikke det? Hva var tingene som gjorde deg lykkelig? Hvilke ting gikk mindre bra? Det er nå tid å undersøke dette. Skriv ned de viktigste tingene.

Trinn 3 - Sjekk hva som gir deg energi

Kan du fortsette med de tingene som ga deg energi i den kommende perioden? Kanskje til og med utvide disse? Er det noe du vet passer deg, som det ikke var plass til?

Trinn 4 - Hva gir deg ubehagelige følelser?

Hva har du ikke et hyggelig minne om? Hva var grunnen til det? Noe trist kan ha skjedd. Det kan også være at noe kom på din vei som kostet deg en enorm mengde energi uten å gjøre deg lykkelig. Da er det godt å se hva du kan kvitte deg med eller endre.

Trinn 5 - Ta opp balansen

Se nå på balansen i livet ditt. Hva var forholdet mellom jobb og fritid? Kunne du være oppmerksom på avslapning og vennskap på en måte som passet deg? Se hva som skal til for å komme nær en ønsket situasjon, og undersøk om det er mulig. Hva er muligens i veien? Hva er du egentlig ansvarlig for og hva kan du muligens delegere? Er du redd for å miste kontrollen hvis noen andre overtar en oppgave fra deg? Eller frykt for avvisning hvis du dropper en oppgave? Eller frykt for å miste et forhold? Vær kreativ når du skal undersøke hvilke alternativer som kan være tilgjengelige. Små trinn kan utgjøre en stor forskjell.

Trinn 6 - Snakk om det

La den nye "årsplanen" synke inn over natten. Diskuter det med en god venn eller din partner. Spør dem hvordan de ser på deg, hva ønsker de deg for den nye sesongen.

Trinn 7 - Bli vant til idéen

Fantaser over hva du vil gjøre annerledes og hvordan det føles.

Trinn 8 - Gjennomfør det

Nå som du har utgjort balansen for deg selv, er det på tide å faktisk implementere den. Heldigvis er du ikke alene!

 

© Copyright psyke59gradernord.com