Jeg møter jevnlig HSP-folk som er stresset. Folk som vil for mye, gjør for mye og klarer ikke å stoppe. De er de såkalte High Sensation Seekers (HSS). De kan virke litt som folk med ADHD. De hopper fra en aktivitet til en annen uten å gi seg hvile og tid til å gjenopprette.

Og selv om det virker som om de er over-stimulerte, er de faktisk understimulert. For å unngå den irriterende følelsen av å være understimulert forblir de aktive og fortsetter å gå. Men hvis du føler deg bra, kan du opprettholde en bedre balanse mellom handling og hvile.

Hvorfor fortsetter du å gå?

Du er opptatt på jobb. Men du liker ikke virkelig hva du gjør, det gir deg ikke tilfredshet. Når du er fri, fokuserer du på aktiviteter som gir deg energi til å kompensere for energitapet ditt. Men disse aktivitetene virker bare midlertidig og på et tidspunkt gir de ikke lenger energi.

Kjenner du deg selv i dette? Så er det på tide å gjøre noe med jobben din! Er det mulig å bytte avdeling eller oppgaver? Er det mulig å legge mer av deg selv i arbeidet ditt? Det kan hende du må bytte jobb.

Kanskje du er redd for å bli avvist, og du reagerer ved å være perfeksjonist eller vil ha kontroll over alt. Husk at hjernen din har et større behov for gjenoppretning. Tillat deg ro og avslapning.

Har du følelsen av at du alltid må være opptatt? Og fra hvem skal det være? Du vil sannsynligvis alltid tilpasse deg den andre personen. Det koster energi! Hva skjer hvis du sier "nei"? Eller delegerer? Velg avslappende aktiviteter som sport eller dans, kreative aktiviteter eller bare gjør ingenting og stirr fremover. Husk at veien til målet er noen ganger vakrere enn målet selv.

 

© Copyright psyke59gradernord.com