Mennesker med autistiske egenskaper er ofte de første som har problemer i utdanningssystemet når noe ikke er perfekt. Dette skjer fordi de har en annen tankegang rundt visse styrker og svakheter. De er så å si "nevrodivers" der ikke-autistiske individer blir sett på som "nevrotypiske".

Autister har en annen utvikling og blir derfor ofte sett på som avvikende. De oppdager først verden før sosial utvikling kommer i gang. Dette gjør dem mer sannsynlig å kjøre seg fast på skolen. Det kan til og med skje at de slutter.

Problemene kan være hva som helst: uklare spørsmål til eksamen, for mange insentiver på veiledningsmøter eller en ufullstendig studieplan. For eksempel leser de et spørsmål veldig presist og uten sammenheng under eksamen. Men ofte antas en kontekst i en eksamensoppgave. Autister kan sette seg fast på et slikt spørsmål. Rådgivningsmøter gir autistiske studenter mange ekstra utmattelses- og konsentrasjonsproblemer. De har også vanskelig for å takle uforutsigbarhet.

Men autisme har også positive sider. Fordi autistiske studenter er ekstra følsomme for mangler i utdanningen, kan de effektivt hjelpe i utviklingen av bedre utdanning.

Å grave i bøker i en time hjemme er mer effektivt for dem. Å tilby online utdanning kan være en stor fordel. Det hjelper også hvis lærerne er fleksible når noe ikke ordner seg eller når en frist ikke overholdes. Skap et trygt miljø og vær imøtekommende.

Det er viktig at tekster i undervisningsmaterialet er autismevennlige, men også at det finnes struktur. Hvor finner man hvilken informasjon. At det er angitt i god tid når en prøve/eksamen kommer og hva som forventes av studentene. 

Til slutt drar alle studenter fordel av godt strukturert utdanning.

 

https://research.ou.nl/ws/portalfiles/portal/12664810/se_and_autism.pdf

 

© Copyright psyke59gradernord.com