Noen ganger føler du at det er for mye å gjøre, og at du har for lite tid. Det er derfor at så mange blir overarbeidede og ulykkelige. Dersom du prøver å gjøre alt, vil du på en eller annen måte møte veggen.

Å finne en balanse virker som et mangel på tid. I virkelighet handler det om å ta bedre valg. Du kan ikke endre tid, men du kan endre hva du gjør med tiden din. Du bør bare gjøre de tingene som virkelig betyr noe.

Innse at de tingene du har nå en gang tiden var ting du lengtet etter. Vær fornøyd med det du har, fordi det vil hjelpe å forebygge at livet ditt blir enda mer overfylt og travelt.

Samfunnet vårt er ekstremt hektisk. Og noen ganger glemmer vi å tenke på vår mentale helse. Det hjelper lite at vi spiser sunt, jogger og drikker grønne smoothies mens vi i mellomtiden går rundt med frykt, perfeksjonisme, negative tanker og kronisk stress. Vi lar oss rive med og distrahere av sosiale medier og stimuli fra smarttelefonene våre.

Stopp alt, blokker tiden i timeplanen din og ta deg tid til virkelig avslapning. Natur, lytte til musikk, lese en bok – de tingene som virkelig hjelper deg å lade opp. Verden føles mindre overveldende, og tiden ser ut til å gå saktere. Du kan ikke jobbe med et tomt batteri – du må lade batteriet regelmessig for å unngå problemer.

Ved å planlegge uken din effektivt forhindrer du at en del av livet, for eksempel din jobb, tar for mye plass. Dette er noe som fører til at du mister balansen. Før uken starter, ta deg tid til å evaluere den siste uken og planlegge for uken som kommer. På denne måten kan du nyte uken i fred og vite at du ikke trenger å bekymre deg om du gjør de riktige tingene.

Vi bruker vanligvis en stor del av livet vårt på jobb. Hvis jobben din ikke gir tilfredshet, vil det være vanskelig å finne balanse i livet ditt. Det bør du endre fordi i tillegg til å betale regningene, vil du da ha en følelse av mening og oppfyllelse, at du føler deg lykkelig og god med deg selv. Hvis du føler at arbeidet ditt ikke utfordrer deg, må du lage en plan for å endre dette.

Like viktig som vi bryr oss om alle aktivitetene våre, er det avslutningsvis det forholdet til vår kjære familie og venner som virkelig gjør livene våre meningsfylte. Tilbring mer tid med menneskene du elsker mest.

 

© Copyright psyke59gradernord.com