Alle gjør det: sammenligne seg selv med andre. Men det hjelper oss ikke å komme dit vi vil. Å sammenligne seg selv med andre fører ikke til lykke. Snarere fører det til usikkerhet, stress og motløshet. Spesielt når disse menneskene er mer vellykkede, mer attraktive og mer populære. Og selv om du kan bruke disse menneskene som inspirasjon og motivasjon, fører det hos folk flest til en følelse av å ikke være god nok, å være underordnet og verdiløs. Det er alltid noen bedre enn deg. 

Så start å leve utifra deg selv. Du er ikke som andre, og det er greit. La andre være suksessfullt. Jobb med din egen historie utifra deg selv.

Kanskje du tviler på deg selv. “Kan jeg gjøre dette? Er arbeidet mitt bra nok? Er jeg verdt dette?" Livet er mye bedre hvis du tør å tro på deg selv. Noen ganger er det bare å være sårbar og stole på at du kan gjøre det.

Kanskje det vil gå galt, kanskje du vil kræsje hardt. Hva så? Du kommer over det. Men hvis du ikke gjør noe, vil det ikke fungere uansett.

Hvis du føler at du ikke er god nok, vil du sabotere deg selv. Utsettelse, å være altfor perfeksjonistisk, finne på unnskyldninger og gjøre halvparten av arbeidet, fører deg ikke dit du faktisk vil være. Ved å sabotere deg selv, beskytter du deg mot ansvaret og nye usikkerheter som kommer med suksess.

Noen ganger må man være kritisk og selvfølgelig er det lov, men negativ tenking og snakk hjelper ikke. Du vil ikke oppnå noe hvis du bare fokuserer på alle negativer. I stedet for å sette søkelys på feilene dine, fokuser på de tingene som går bra. Tenk positivt.

Vil du ha alt perfekt? Omstendighetene, ditt arbeid. Alt skal være slik du ser det for deg. Men det er ikke slik verden fungerer. Omfavn ufullkommenheten din, godta kaoset.

Eller som Henry Ford sa:

“Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off your goal.”

 

© Copyright psyke59gradernord.com