For mye stress eller for mye arbeidspress er ofte årsaker til utbrenthet. Men utbrenthet oppstår også når du ikke lenger kan fortsette historien om din egen identitet. Utbrentheten er i søkelyset: bøker om temaet dukker opp overalt, og psykiatere kaster lys over det i TV-programmer.

Hva er en utbrenthet?

Hvis noen er utbrent, blir hans eksistens utbrent. I dag må du hele tiden oppdatere din personlige historie for å holde den interessant for andre mennesker. For bare da eksisterer du. Mennesker med utbrenthet klarer ikke lenger å opprettholde den historien. Dette gjelder ikke bare jobben, som ofte antas, men alle aspekter av livet. Det er ikke det at visse oppgaver er for vanskelig for deg, det er for vanskelig for deg å være noen.

Tidligere ble identiteten din bestemt av hvor du kom fra, eller arbeidet du gjorde. Selvfølgelig er arbeid fremdeles viktig i vårt land, men mer for din biografi enn på grunn av din tilknytning til en bestemt arbeidsplass. Tross alt kan du miste arbeidsplassen til noen andre som kan være mer interessante i henhold til hans/hennes CV.

Mindful?

Mennesker med utbrenthet må ofte finne ut av det selv. Gjør et mindfulnesskurs er ofte rådet. Men problemet er at noen med utbrenthet ikke lenger er i stand til å forme sin identitet og gjøre ting på egenhånd. Mindfulness løser ikke noe, problemet blir returnert til den enkelte.

Dessverre er det ikke mulig å danne identiteten din helt alene. Spør deg selv hvordan du kan fremme at du kan leve et meningsfylt liv. Du kommer kanskje ikke med et entydig svar, men du kan tenke på det. Spesielt hvis du vil tilhøre en gruppe, kan dette føre til friksjon fordi gruppen ikke alltid har samme identitet som deg. Kanskje fordi de gjør ting som du ikke kan støtte, eller at det er forventninger du ikke vil oppfylle. Noen ganger gir det større frihet å ikke tilhøre en gruppe.

Skaff deg hjelp!

Du kan kanskje få støtte i form av psykososial hjelp. De kan hjelpe deg å lære å leve med det faktum at vi må forme identiteten vår selv.

Du er ikke syk hvis du søker hjelp.

 

© Copyright psyke59gradernord.com