Hvis noen stiller deg spørsmålet "Hvem er du?", hva er svaret ditt? Vi mennesker er veldig raske til å se på hva vi gjør, men det er bare roller vi utfører, som ikke forteller deg hvem du egentlig er. Det du tenker, føler eller gjør ikke avgjør identiteten din.

Du har kanskje å gjøre med noen som ikke respekterer grensene dine eller ikke svarer på din forespørsel om hjelp. Hvordan takler du noen som ikke forstår deg, ikke hjelper deg? Dette kan legge et stort press på forholdet ditt og føre til at det blir kastet olje frem og tilbake på bålet.

Oppdag hvor grensene dine ligger og angi disse. Lytt til grensene dine. Det vil være ganske vanskelig i begynnelsen. Kanskje det til og med vil føles som et forsvar. Snakk med hverandre!

Din identitet avhenger ikke av andre. Oppdag hvem du er. Ved å jobbe med identiteten din, gjør det deg sterkere. Når du blir sterkere og oppdager hvem du er, trenger du ikke andre for å bekrefte det. På denne måten slutter du å lete etter bekreftelse, og du kan se på andre med andre øyne.

Ikke bli sittende fast i en offerrolle, men ta et valg og velg selv. Ta vare på deg selv og ta ditt eget ansvar. Ikke vent til den andre personen endrer seg, fordi det kan ta lang tid. Også er det slik at ikke du kan endre andre.

Alle har ansvar for sin egen hage. Du kan ikke ta vare på andres hage, for da vil din egen hage dø.

 

© Copyright psyke59gradernord.com