Ord har makt. Dette gjelder både negative og positive ord du sier. Når ord har makt, er å si negative ord kanskje ikke det som er mest praktisk. Sett deg opp for en utfordring: en hel uke med å prøve å ikke si negative ord.

Negativitet som vane

Alle står overfor en utfordring innimellom, ting som skjer som du ikke har kontroll over. Utløsere finnes overalt og du får en tendens til å snakke negativt. Ting går ikke slik du håpet, og du er lei av det. Det er ikke dårlig, den følelsen kan også være der. Men du trenger ikke å tenke på det. Kommer du noe sted med det? Nei, men det er vanlig å si det da. Kanskje menneskene rundt deg ikke lenger hører det engang, kanskje de gjør det selv like mye.

Når du sier ord høyt, kan disse ordene bli din sannhet. Det er greit når du sier positive ord, men ikke så bra når disse ordene er negative. Spesielt når alle utløsere går av samtidig. Det er ikke overraskende, fordi det er automatisk oppførsel. Det er lettere å gi slipp og gjør som vanlig.

Er det til hjelp?

Å si negative ord gjør det også vanskeligere for deg selv. For eksempel, jo mer du sier at du alltid er sliten, jo mer sliten vil du føle deg. Jo mer du sier at du ikke kan gjøre noe, jo mindre motivasjon og selvtillit får du til å prøve det uansett. Du har allerede diskontert deg på forhånd ved å si dette høyt. Bruk ord bedre for utvinning, helbredelse, håp, kjærlighet og tro. Ja, det er vanskelig. Verden gjør det ikke lettere å snakke disse ordene akkurat nå.

Du føler frykt og angst rundt deg. Du kan være mer tilbøyelig til å gå med på det og snakke bekymringene og frykten høyt. Spesielt i disse tider trenger andre, men også du, positive ord. Det kan høres motstridende og gal ut, bare den fortsatte strømmen av negativitet har aldri fått deg noe sted. Det vil bare øke frykten og bekymringen din, og før du vet ordet av det, vil du ha gjort det til en hel ting. Det tar så mye energi, og det kan være at det forverrer dine fysiske klager.

Positive ord bygger og gir styrke. Det gir en følelse av håp og at ting blir bra. Men du trenger ikke å være avhengig av andre. Du kan også bygge deg opp selv.

Hva gjør du?

Jeg oppfordrer deg til å bruke munnen for positivitet akkurat nå! Ja, noen ganger er det vanskelig, men jeg tror også at det vil bli lettere etter hvert som det blir mer og mer en vane. Forresten, hvis du av og til faller tilbake i det gamle mønsteret: ikke døm deg selv! Vi er mennesker og vi er ikke perfekte, men vi kan lære å gjøre ting litt mer positivt.

 

© Copyright psyke59gradernord.com