Det finnes øyeblikk at det er på tide at du må gjøre noe, men samtidig ikke liker å gjøre det.

Bibelen er boken som er full av eksempler på mennesker som er modige: mennesker som har mot til å gjøre visse ting som andre ikke våget å gjøre. Ta Noah. Det er ganske mye å bygge en båt i årevis, når det aldri har regnet og alle ler av deg!

Det er modige mennesker som blir respektert og verdsatt, fordi disse menneskene gjør de største prestasjonene i verden. Vi ser opp til folk som gjør ting som vi ikke tør selv. Men det er ikke bare når du gjør store ting at du er modig. Du er like modig når du sier nei til en forpliktelse. Eller hvis du likevel sender den søknaden, selv om du faktisk er redd for å bli avvist.

Ikke tenk for mye: bare gjør det!

Ta en titt på barn. De synes ting er spennende, men nysgjerrigheten etter nye ting trumfer ofte frykten deres. Vi voksne tenker ofte alt for mye på mulige konsekvenser. Men det er slett ikke interessant hva som muligens kan skje. Si deg selv at du er en modig person og bare gjør det! Å si positive ord til deg selv vil helt sikkert gjøre deg sterkere. Og hvis du gjorde det du måtte gjøre, belønn deg selv for å ha gjort det, uavhengig av utfallet.

Og for å få enda bedre støtte, finn motiverende mennesker. Du føler deg kanskje ikke så modig alene. I så fall kan du kanskje finne mennesker rundt deg som kan oppmuntre deg til å ta de riktige valgene og holde ut!

 

© Copyright psyke59gradernord.com