Hvis du ser på deg selv og livet ditt på dette øyeblikket: er du fornøyd eller er det ting du vil endre? Er du lykkelig eller usikker eller ikke i det hele tatt fornøyd med deg selv og situasjonen for øyeblikket? Hvis vi kunne ta et valg mellom å være lykkelig eller ulykkelig, mellom aksept og avvisning, hva ville du ha valgt?

Noen ganger tror vi at vi ikke har noe valg. Det kan oppstå situasjoner som du ikke har hatt noen innflytelse på, for eksempel: sykdom, tap, smerte, avvisning osv... Dette kan skje med deg plutselig. Men du har et valg i den situasjonen også!

Under de vanskeligste omstendighetene kan du bestemme at du ikke vil være et offer. Å være et offer er et valg du tar. Men du kan også velge å se situasjonen positivt.

Å velge et positivt tankesett, mens du føler at du ikke lenger kan gjøre noe, for eksempel fordi du har kroniske smerter, føles motstridende. Men kan du virkelig ikke gjøre noe, eller er det fortsatt ting (uansett hvor liten) du fortsatt kan gjøre? Hva gjør deg unik i denne verden? Jeg tror at alle har tilegnet seg sine egne talenter, men vi vet ofte ikke hva de handler om.

Vi tror ofte vi er den vi er på grunn av hva vi gjør, hvordan vi har det, hvordan situasjonen er, hva som har skjedd med oss, osv... Men ingenting av de tingene sier noe om hvem du er. De tingene har skjedd med deg, men definerer ikke hvem du er! Spør deg hva du kan gjøre i din spesielle situasjon.

Noen mennesker har blitt holdt nede av løgner i hele sitt liv. Løgner som påvirker resten av livet. Dette kan ha startet i ung alder: "Du er ikke vakker", "Du kan ikke", "Du er for dumt til det", "Andre kan gjøre det bedre". Hvis du vokste opp i en familie hvor det ikke var oppmerksomhet eller plass for deg, kan dette ha preget livet ditt. Kanskje du går utover dine egne grenser. Eller du har blitt kronisk syk. Du prøver å komme gjennom hver dag, men lykke og glede er borte.

Søk hjelp når du sitter fast eller tror du er et offer. Når du tar valget om å gå ut av offerrollen din, kan vakre ting skje. Gjenoppretting er virkelig mulig, selv for deg! Gjør det valget!

 

© Copyright psyke59gradernord.com