Hvem er ofte de mest smidige, mest imøtekommende menneskene? Mennesker uten familie. Enslige kvinner som prøver å konsumere ensomheten sin, og prøver å hente ut identiteten sin fra det de kjøper. Folk som ikke stiller spørsmål ved hva de gjør, fordi de er opptatt med å tjene penger og opprettholde statusen. Dette er forbrukerne som store selskaper og banker liker. Den beste forbrukeren er ikke husmor som kan lage ting selv, mannen hennes som kan reparere ting selv og som fremfor alt har nok av hverandre. Mennesker som er fornøyde og trenger lite er marerittet til banker og multinasjonale selskaper.

Masse mennesker har fått seg skyhøy gjeld. De er avhengige av to inntekter og et nettverk av barnevakter. Hardt arbeid og balanse mellom arbeid og privatliv, et enda større hus og flere ting, dyre ferier og deretter en midtlivskrise, etterfulgt av et tomt rede syndrom kombinert med en enorm følelse av skyld fordi du knapt kjenner barna dine fordi de alltid har blitt tatt vare på av andre.

Selvfølgelig mener regjeringen at det er gunstig for kvinner å jobbe. Ekstra skatteinntekt, ekstra press på familien. Barna har vært på barnehage siden den niende måneden, og med litt hell vil de ha dem fra 7 til 17, på SFO (og skolen innimellom).

Ifølge leger er minst 80% av de som ligger i sykehuset der på grunn av dårlige livstilvalg. Da kan jobben din gi deg så mye tilfredshet som det går, men du jobber faktisk for sukkerindustrien, margarinprodusenter og SATS.

Og ironien vil at kvinner ønsker å være uavhengig, men tar ordrer på jobben. Vi lever i en verden der tradisjonelle maskuline trekk hos menn som beskytter kvinner og barn blir sett på som uønskede.

Sterke familier er familier med en mor som kanskje ikke serverer den beste, men likevel den sunneste maten hver kveld. Der barn ikke blir overlatt til seg selv og spiser seg rund på Mac-en, men som har en mor som holder øye med ting og vet hvor lommepengene går til. Mødre som vet hva barna gjør etter skoletid. Hvis de har en far som er en sterk, pliktoppfyllende mann som lærer sønnene sine hva han kan gjøre og gir døtrene ros og beskytter dem mot gutter med mindre hederlige motiver. Selv om det ikke alltid er morsomt for datteren det er snakk om.

Velger vi sterke familier?

 

© Copyright psyke59gradernord.com