Hvis du føler deg glad og positiv, er livet ditt mer fornøyelig. Og du vet hva som er fint? Du styrer i stor grad hvordan du føler deg. Tid for å føle deg fornøyd!

Dine tanker bestemmer dine følelser

Akkurat, hva du tenker bestemmer i stor grad hvordan du føler deg. Tenk på en ubehagelig hendelse i livet ditt. Hvis du gjør dette godt nok, føler du deg rask trist. Men hvis du tenker på fine ting, ting som du er takknemlig for, vil du føle deg raskt fylt med glede og kjærlighet. Jeg sier ikke at du alltid kan være glad og lykkelig. Det er absolutt ikke nødvendig. Da lurer du deg selv. Men det er mange øyeblikk når du ikke føler deg superglad, men absolutt ikke ulykkelig heller. Ved å starte med disse tipsene kommer du i gang med å få de gjennomsnittlige øyeblikk til å skinne.

De fleste av oss kjenner disse tipsene, men bruker de aldri i praksis. Hvis det gjelder deg, ta tak i det nå på en annerledes måte. Oppdag hvordan du blir lykkeligere trinn for trinn.

* Hold fokus på de tingene som går bra. Alt du gir oppmerksomhet vokser. Hvis du ønsker å føle deg bedre, er det lurt å ta hensyn til ting som gjør deg lykkelig.

* Føl deg takknemlig. Skriv ned hva du kan være takknemlig for i dag.

* Uttrykk din takknemlighet. Forteller du barna dine jevnlig hvor mye du elsker dem? Forteller du partneren din hvor takknemlig du er at den er i livet ditt? Forteller du vennene dine noen gang at du er takknemlig for vennskapet? Ikke? Prøv det, og du vil være ganske fornøyd! Og du er ikke alene. Ja, det er noen ganger ubehagelig. Men hva hvis alle blir glade?

* Reduser påvirkning av nyhetene. Nyheter handler hovedsakelig om ting som er galt. Hvis du ser på eller leser mange nyheter, blir din verden sakte men sikkert negativt. Gå på en nyhetsdiett for å oppleve hvor mye lettere livet er uten all elendighet.

* Stå opp tidligere. Gå til sengs tidligere, slik at du kan stå opp tidligere. Og gå ut for å fange de første solstrålene. Lukten av morgenen, den stigende solen, dugg i gresset. Det er vanskelig å ikke være lykkelig!

* Gå og lek. Lek fange med barn, lek et morsomt spill med venner, lek et morsomt dataspill på egen hånd. Å leke gjør livet morsommere. Det gir deg energi. Det er ikke nødvendig å ta alt så seriøst hele tiden.

* Ta det med ro. Stress er en fin måte å gjøre livet ditt fryktelig. Det gjør at du kan nyte enkle ting mindre, mens disse enkle tingene egentlig kan gjøre deg veldig glad.

* Lag en liste over gode kvaliteter. Hva er du god på? Og hva kan du være stolt av? Ved å lage en slik liste av og til, vil du bygge din selvtillit, som kan gjøre deg lykkeligere hver dag.

* Nyt noe lite. En god kopp kaffe, kjæledyret ditt, lukten av høstløvet, en samtale med en gammel dame på gata. Det føles litt rart, men det er de små tingene du gleder deg over som holder deg lykkelig i hele dagen. Og det er enkelt og gratis.

* Vern gode minner. Ved å tenke tilbake på tider da du var veldig lykkelig kan du gjenoppleve litt av den følelsen. Se på bilder eller en video eller snakk om det med venner eller slektninger. Dette tipset kan best hoppes over hvis fortiden gjør deg bare trist eller melankolsk.

* Ta livet ikke så seriøst. Ja, livet er en alvorlig sak. Men det betyr ikke at det skal alltid tas på alvor. Le av deg selv, le av morsomme situasjoner, le av feilene du gjør. Ved å stå lett i livet, synes alt å være lettere.

* Gjør et HSLMIV. Føler du deg ikke så bra? Ta en penn og papir. Skriv i midten 'HSLMIV?" (Hva Står Lykken Min I Veien?) Skriv ned hva som kommer i tankene. Gjennom å skrive ned hva slags hindringer det er som står i veien, blir mye tydelig. Du merker også hvordan det faller en byrde av skuldrene nesten umiddelbart. Igjen, dette fungerer bra - hvis du prøver det.

* Ta godt vare på deg selv. Usunn spising bidrar til depresjon og motløshet. Sunn mat har det motsatte effekt. Spis mer hele korn, grønnsaker og frukt.

* Gå gjennom livet med et smil. Hvis du er i tvil: smil. Det er utrolig hvor mye glede en enkel smil kan bringe, i deg selv og hos menneskene rundt deg. Lat som du er i godt humør, da vil du snart oppdage at du virkelig kommer inn i den gode stemningen.

 

(I tilfelle noen lurer hvor tallet 31% kommer fra - sjekk i hvert fall denne TED presentasjonen!)