Din selvtillit er et viktig grunnlag for din daglige lykke. Med mer selvtillit, er livet ditt enklere og gir det mer moro. Jo mer selvtillit, jo mer moro i livet ditt. Du har færre barrierer, du kan håndtere mennesker bedre og når dine mål raskere. En god porsjon selvtillit betyr at du finner deg selv verdig, at du ikke trenger å tvile på deg selv. Du stoler på deg selv. Du stoler på at du er verdig å være lykkelig, for å oppleve suksess og å motta kjærlighet.

 

1. Du eksisterer ikke for ingenting

Det er lett å presse deg selv bort som en verdiløs person. Hvis du har lav selvfølelse virker det som om alle andre mennesker er viktigere enn deg. Det virker som du ikke virkelig betyr noe. Men husk at du betyr noe. Du er ikke her for ingenting, du er ikke i denne verden for ingenting. Du betyr noe, du har like mye rett som alle andre mennesker. Ingen kan sette deg bort eller late som ingenting du gjør betyr noe. Du er viktig for denne verden, selv om verden ikke alltid lar deg merke det.

 

2. Du er fantastisk

Hvis du er i tvil så bør du ta en god titt på deg selv i speilet. Du er en fantastisk person. Du har mye å tilby verden, du har mer å tilby enn de fleste kanskje tror. Ikke la deg bli overtalt til at du er mindre. Du er en fantastisk person.

 

3. Du fortjener suksess

Suksess er ikke noe som er reservert for en utvalgt gruppe mennesker. Suksess er også reservert for deg. Du også kan og bør oppnå dine drømmer. Du kan også være vellykket i det du gjør. Suksess er mer enn å tjene masse penger. Suksess er å oppnå de målene du har satt for deg selv. Du kan oppnå målene, du kan mer enn du tror. Andre mennesker kan være vellykket, og du kan være det også.

 

4. Du fortjener kjærlighet

Noen ganger føler du at du står helt alene, som om ingen bryr seg om deg. Men ikke la deg lure. Det er alltid folk som elsker deg, og det vil alltid være folk som er villig til å elske deg. Noen ganger kan det være ikke klart, og noen ganger kunne du få bruke mer kjærlighet. Å motta kjærlighet er et grunnleggende behov, og du kan spørre om den. Og akkurat som du fortjener å bli elsket, fortjener de rundt deg også din kjærlighet. Du kan spre din kjærlighet blant menneskene rundt deg. Du kan vise andre mennesker at du bryr deg om dem. Ikke bare vil du dermed øke selvtilliten din, du vil også få dobbelt så mye kjærlighet i retur.

 

5. Du kan lære og vokse

Du gjør feil. Alle gjør feil. Feil har blitt en svakhet i vårt samfunn, til noe du bør alltid unngå. Likevel er det ingenting galt med å gjøre feil. Faktisk er det å gjøre feil den raskeste veien til personlig vekst. Så, aksepter din fortid. Alle gjør feil, alle har en historie. Det betyr ikke at du trenger deg stadig å holde der, eller å skamme deg over det. Feilene du har gjort i det siste har formet deg inn i den fantastiske personen du er nå. Så ikke bekymre deg, godta det.

 

6. Du kan være hvem du er

Andre mennesker vil altfor gjerne endre deg, de ønsker å sette deg etter deres hånd. Det betyr ikke at du ikke er bra som du er. Du kan være hvem du vil være, uansett hva andre synes om deg. Du kan velge hvordan du ønsker å organisere livet ditt. Du kan gjøre dine egne feil, bestemme din egen skjebne. Du kan være merkelig, du kan være "normal". Du kan selv være usikker. Det spiller ingen rolle, du er perfekt som du er akkurat nå. Du trenger ikke å endre med mindre du ønsker det selv.

 

7. Du kan stå opp for deg selv

Du trenger ikke å la dem gå over deg. Når folk kaller deg noe vondt eller gjør deg vondt bør du ta affære. Det betyr ikke at du må være uhøflig eller respektløs, det betyr at du kan overvåke dine grenser. Faktisk, å vokte dine grenser er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å øke selvtilliten din og beskytte deg mot skadelige påvirkninger. Når noen gjør noe til deg du ikke kan akseptere, gi beskjed. Fortell den personen at han eller hun har krysset en grense. Du er for verdifull til å la deg bli behandlet som skitt. Gi din omgivelse klare grenser som du kan henvise til. Grenser som skaper klarhet for menneskene rundt deg, og gir deg fred til å la din tillit vokse.