Hvordan kan du takle negative følelser om deg selv og om andre? Først av alt, bør du ikke ha noen forventning om en annen, fordi en annen ikke kan møte dine forventninger.

En stor utfordring for høy sensitive personer (HSP) er å uttrykke deres sannheter. Hva føler du? Hva møter du? Følelsene du har lagt “i fryseren” for lenge siden, trenger tid til å tine. Fordi livet endrer seg og av fysisk og mental utmattelse er HSP-ere ikke lenger i stand til å fortsette på den raske rasjonelle måten. Prosessen med den følelsesmessige utvikling har begynt.

Prosessen kan bli fremskyndet gjennom ulike tiltak for personlig utvikling, men under prosessen er det spesielt viktig at du fortsetter å lytte til dine behov. Kroppen din viser de følelsesmessige prosesser som tåles på dette stadiet av personlig utvikling. Hvis du er sliten, bli sliten. Hvis du er forvirret, vær forvirret. La det bare være og lad deg selv opp med ting som gjør deg lykkelig. Sykling, golf, gå tur med hunden i naturen, lek med dine barn og kos deg med matlaging.

Når har vi mistet latteren? Antagelig skyldes det overflødig stress i hjemmet eller gjennom uløste følelser. Men vi er et eksempel for vårt miljø. Vi ønsker å tilby en plattform for andre å trives/vokse. For å vokse ville det være meget nyttig hvis vi kvitter oss først med en rekke ubehagelige og/eller begrensende tanker. Hva vil du gjøre? Hva er det som hindrer deg? Hva møter du? Hva vil du egentlig gjøre? Hvis du ikke kjenner deg selv, hvordan vet du hva du vil? Fellen er at vi ofte tror at vi ønsker noe eller at vi ikke ønsker noe. Hva føler du egentlig? Hva fører til at hjertet ditt går fortere? Hva er sann lykke? Vet du det? Har du allerede blitt kjent med det? Kanskje jakten på lykke egentlig er intensjonen å ta affære på handling.

Noen ganger blir høy følsomhet forvekslet med ADD. Hvorfor?

Som barn med ADD er en HSP også lett distrahert fordi de legger merke til så mye (selv om de kan ha sunket så dypt i tanken på at de nesten ikke merker noe). Men ADD er en lidelse, fordi det indikerer en generell mangel på tilstrekkelig "utøvende funksjoner" som beslutningstaking, konsentrasjon og refleksjon over resultater. En HSP er vanligvis veldig flink med dette, når de er i et kjent, rolig og intimt miljø.