Har du en dårlig håndskrift? Lytter du stort sett til lydbøker? Lærer du vanskelig et nytt språk? Sliter du, når du er et sted, med å finne den rette veien? Hopper dine tanker opp og ned? Tenker du i bilder i stedet for i ord? Har du en sterk rettferdighetssans og et ønske å bevise deg selv? Dysleksi er mer enn bare problemer med lesing og skriving. Det er en annen måte å tenke på og handle.

Hva er dysleksi egentlig? Er det mennesker som avviker fra normen? Personer med et problem? Personer med noe som må repareres? Hvordan ser verden dyslekstikere egentlig?

Dysleksi betyr bokstavelig: dys = ikke godt/begrenset funksjon, lexis = språk eller ord.

Dysleksi innebærer et vedvarende problem med å lære og nøyaktig og/eller flytende bruk av lesing og/eller staving på ordnivå. Men dysleksi er ikke bare et problem eller funksjonshemming, det er også en kvalitet, et talent.

Dyslektikere gir form til verden ved å tenke i bilder. De ser det store bildet. De har oversikt og på grunn av assosiativ tenkning er de ofte meget kreativt. De fokuserer mindre på skolefag som matematikk, lesing og skriving, men mer på kreative fag som gym og på fantasi og følelse. For dem er å ha oversikt, visualisering, likheter og forskjeller avgjørende.

Dysleksi er ikke en feil eller et problem som må gjenopprettes. Dyslektikere er usedvanlig normal.