Det er viktig at partnerne er på samme bølgelengde når det gjelder oppdragelse av sine høysensitive barn. Hvor behagelig og forfriskende er det når du og din partner kan handle fra samme bevissthetsnivå. Vær åpen for hverandres vekst, kunnskap og erfaring, slik at du kan tilby barna et trygt og vennlig sted der de kan blomstre.

 

Unngå tid- og angsttenking

Hvor mye tid en aktivitet tar er et ansvar for oppdragere. Så unngå kommunikasjon som viser at du er i hast, fordi dette vil medføre stress.

Tenk på eksemplet av en kopp, hvor oppdrageren flere ganger varsler for å være forsiktig eller setter koppen et annet sted. Dette kan feiltolkes av barnet. Her har angsttenking overhånd hos oppdrageren. Ingen barn, men fremfor alt et bevisst og sensitivt barn, ønsker å oppleve i ord og energi at han/hun ikke kan noe eller vil gjøre et feilgrep.

Hvordan håndtere dette? Si det en gang på en positiv måte: "Kan du sette koppen et sted, slik at du har plass til å leke"? Og hvis "ulykken" skjer likevel, ta barnet med i opprydningsprosessen. Angi på en rolig måte at dette kan skje. Det er raskt rent igjen.

 

Unngå sinte utbrudd

Hvis barnet ditt har gjort noe som du mener det ikke har lov til, kan det være at du ikke kan kontrollere sinne og dette sinnet rettes mot barnet. Dette er traumatisk for et barn. At det tegnes på toalettsetet med markører er noe du som forelder ikke ønsker skal skje, men det har allerede skjedd. Ta barnet til side og begynn å snakke om "tegninger på toalettsetet." Skjære i gardinene passer godt i denne serien av kunstneriske aktiviteter. Noen ganger vil du klare å le det bort med ideen om at du har en artist i huset, men denne gangen du prosjekterer dine sinte følelser på barnet ditt, er det best å rette opp i dette så snart som mulig ved å tilby en unnskyldning. Så gi deg selv et klapp på skylderen, du er bare et menneske som må håndtere noen følelsesmessige ting. Barnet ditt er ditt speil og hans oppførsel våkner følelser i deg.

 

Om urettferdighet og å stå opp for barnet ditt

Hvis du som oppdrager er vitne om at noe har skjedd som du i henhold til dine verdier ikke kan godta, er det viktig å gjøre noe med det så snart som mulig. Ta det klart opp for barnet ditt foran alle som har å gjøre med situasjonen. Ta, når det trengs, tid til å reflektere over situasjonen med involverte for å diskutere og forklare hva som skjedde. I eksemplet der et barn kuttet opp gardinene, ta det opp for barnet ditt som mor, og la partneren din be om unnskyldning for hans raseri.

 

Indiker at du som oppdrager trenger tid til å slappe av

Vær klar mot deg selv og barnet. Angi: "Jeg vil ha fred, og jeg er i ... minutter tilgjengelig igjen". Er dine barn ikke enda i en alder at de kan gjøre noe selvstendig, er det selvfølgelig opp til deg å finne en aktivitet for dem som de kan kose seg med en stund.

Siden du har barn, har du knapt tid, jeg vet, men noen ganger kan allerede et kvarter eller en halv time hjelpe deg til å lade opp deg selv. Barn har ingen nytte av deg hvis du er trøtt. De trenger en oppdrager som kan være der for dem. Jeg tror vi er enige om det at akkurat når vi er slitne, gjør vi handlinger som er pedagogiske mindre riktig.

Så hvis du oppdager at du nylig har blitt veldig sliten, er det nyttig å finne en løsning; gjenoppdage din energi, slik at du kan være moro og en lærerikt og korrekt oppdrager.