Å være kreativ starter med å oppdage noe du trives med. Så går resten av seg selv. Noen mennesker liker å være opptatt med sine hender fordi det gir ro i hodet. Å skape ro er vanedannende. Å skape er en kombinasjon av innsatts og avslapping, noe som resulterer i en følelse av tilfredshet. Denne følelsen av tilfredshet kan gi energi i hele kroppen i stedet for bare i hodet ditt.

Tenk over din kreativitet:

  • Når på dagen er du mest kreativ? For alle er dette annerledes. Det kan være om morgen, ettermiddag, kveld eller natt. Det kan også være at du er kontinuerlig kreativ. Kreativt er vi ofte når vi føler oss rolig eller når vi vet at vi kan være opptatt bare med våre egne tanker og aktiviteter.

  • Hva trenger du til å være kreativ? For mange er dette ro i deres hode eller hvile i rolige omgivelser. Og, selvfølgelig, å ha tid. Har vi det? Tillater vi oss det?

  • Med hvilke kreative (hånd)lagede gaver har du noen gang overrasket en du er glad i, en venn eller et familiemedlem? Kjærlighet inspirerer. Kjærlighet skaper. La en person du elsker inspirere deg å lage noe for ham eller henne. For eksempel en lapp der det står noe søtt på i matboksen, hjemmelagde kaker, eller en bukett, plukket fra hagen.