Hva skjer hvis du våkner på morgenen? Går det alltid med motstand? Og når du er på vei til jobb, sover hjernen din fremdeles?

Hvorfor ikke våkne med din favorittmusikk? Ikke akkurat knallhard slik at partneren din sitter oppreist i sengen, men god musikk som gjør det hyggelig å våkne med. La musikken bare gå og vær i ro og blir liggende i sengen en stund. Pass på at du setter vekkerklokken litt tidligere ellers kommer du for sent på jobb! Gi partneren din en klem og si noe hyggelig. Og mens du forblir fortsatt i senga, husker hva dagen vil bringe. Hvis det er nødvendig lag en liste over ting du vil ha gjort i dag. Det føles fint når du finner ut at du har kontroll over dagen din.

Du kan også stille alarmen enda tidligere og trene, sykle eller jogge. Du vil finne ut at du har et helt annet syn på dagen. Prøv å se positivt på denne dagen. Og sørg for at du kan se fram til noe. Har du en kjedelig jobb der ikke noe spennende skjer? Gled deg da på en middag med venner en kveld eller en morsom film som du er i ferd med å se. Og har du ingen partner, så si noe hyggelig til noen på jobben.

Kanskje har du noen gang lagt merke til at det gir en positiv effekt på menneskene rundt deg, når du smiler? Hvis du svarer på telefonen med et smil gjør det at personen i den andre enden av linjen umiddelbart responderer annerledes. Hvis du ler, vil du finne at alt er mye lykkeligere og enklere.

Og hvis du legger deg for å sove om natten, ta en titt tilbake på dagen og prøv å oppnevne minst to punkter som du kan være takknemlig for. Sørg for at du har papir til stede og skriv ned hva du har vært i gjennom i dag. Hva var spesielt? Hvilke hendelser var fint? Kanskje du kan i mellomtiden høre på favorittmusikken din og slappe av og stresse ned.

Synes du at det er hyggelig å somle litt i sengen på morgenen? Så sørg for at din veske for den neste dagen er fullpakket, at klærne dine ligger ferdig og at du har laget lunsj som ligger i kjøleskapet. Dette forhindrer at du står opp med stress neste morgen.