Du er modig når du føler angst om noe og gjør det likevel. Hvis du er modig betyr det ikke at du føler ingen frykt. Fordi, hvis du ikke føler frykt, da trenger du ikke mot.

Frihet fra frykt kommer naturlig, men bare etter at du har vært modig. Å være modig handler om å følge ditt hjerte. Du gjør hva du vil gjøre uten å la deg hindre av din frykt. Men du føler angst. Og du bestemmer deg likevel for å gjøre det.

Hvis du ikke gjør dette da begynner frykt å diktere livet ditt. Da blir det umulig å følge ditt hjerte, for å gjøre hva du virkelig vil. Du vil lede et lite og begrenset liv uten tilfredsstillelse der du er dypt inne på jakt etter.

Å ha mot 

Å ha mot er å slippe å ha kontroll og forventninger, omfavne usikkerhet og lære å stole på at alt kommer på plass.

Å vite at du har lite behov for å føle deg bra. Og at du er mye friere enn du tror. Å møte mennesker med åpne hjerter, å ikke være opptatt av fortiden eller fremtiden, og kanskje handle mot dine rutiner og vaner.

Vekst

Hvis du er ikke modig kan du ikke vokse. Og hvis du ikke vokser står du stille. Og folk flest som står stille er snart ikke lenger tilfreds. Etter noen måneder vil du ikke lenger få tilfredsstillelsen du søker. Da er du klar for vekst, til mer dybde, mer utvikling og mer utfordring.

Det er slik vi er satt sammen. Så spør deg selv i enhver situasjon når du føler deg engstelig: ønsker jeg å være modig? Hvis svaret er nei, så vet du at du må være modig.