Din selvtillit er et viktig grunnlag for din daglige lykke. Med mer selvtillit, er livet ditt enklere og gir det mer moro. Jo mer selvtillit, jo mer moro i livet ditt. Du har færre barrierer, du kan håndtere mennesker bedre og når dine mål raskere. En god porsjon selvtillit betyr at du finner deg selv verdig, at du ikke trenger å tvile på deg selv. Du stoler på deg selv. Du stoler på at du er verdig å være lykkelig, for å oppleve suksess og å motta kjærlighet.

 

1. Du eksisterer ikke for ingenting

Det er lett å presse deg selv bort som en verdiløs person. Hvis du har lav selvfølelse virker det som om alle andre mennesker er viktigere enn deg. Det virker som du ikke virkelig betyr noe. Men husk at du betyr noe. Du er ikke her for ingenting, du er ikke i denne verden for ingenting. Du betyr noe, du har like mye rett som alle andre mennesker. Ingen kan sette deg bort eller late som ingenting du gjør betyr noe. Du er viktig for denne verden, selv om verden ikke alltid lar deg merke det.

 

2. Du er fantastisk

Hvis du er i tvil så bør du ta en god titt på deg selv i speilet. Du er en fantastisk person. Du har mye å tilby verden, du har mer å tilby enn de fleste kanskje tror. Ikke la deg bli overtalt til at du er mindre. Du er en fantastisk person.

 

3. Du fortjener suksess

Suksess er ikke noe som er reservert for en utvalgt gruppe mennesker. Suksess er også reservert for deg. Du også kan og bør oppnå dine drømmer. Du kan også være vellykket i det du gjør. Suksess er mer enn å tjene masse penger. Suksess er å oppnå de målene du har satt for deg selv. Du kan oppnå målene, du kan mer enn du tror. Andre mennesker kan være vellykket, og du kan være det også.

 

4. Du fortjener kjærlighet

Noen ganger føler du at du står helt alene, som om ingen bryr seg om deg. Men ikke la deg lure. Det er alltid folk som elsker deg, og det vil alltid være folk som er villig til å elske deg. Noen ganger kan det være ikke klart, og noen ganger kunne du få bruke mer kjærlighet. Å motta kjærlighet er et grunnleggende behov, og du kan spørre om den. Og akkurat som du fortjener å bli elsket, fortjener de rundt deg også din kjærlighet. Du kan spre din kjærlighet blant menneskene rundt deg. Du kan vise andre mennesker at du bryr deg om dem. Ikke bare vil du dermed øke selvtilliten din, du vil også få dobbelt så mye kjærlighet i retur.

 

5. Du kan lære og vokse

Du gjør feil. Alle gjør feil. Feil har blitt en svakhet i vårt samfunn, til noe du bør alltid unngå. Likevel er det ingenting galt med å gjøre feil. Faktisk er det å gjøre feil den raskeste veien til personlig vekst. Så, aksepter din fortid. Alle gjør feil, alle har en historie. Det betyr ikke at du trenger deg stadig å holde der, eller å skamme deg over det. Feilene du har gjort i det siste har formet deg inn i den fantastiske personen du er nå. Så ikke bekymre deg, godta det.

 

6. Du kan være hvem du er

Andre mennesker vil altfor gjerne endre deg, de ønsker å sette deg etter deres hånd. Det betyr ikke at du ikke er bra som du er. Du kan være hvem du vil være, uansett hva andre synes om deg. Du kan velge hvordan du ønsker å organisere livet ditt. Du kan gjøre dine egne feil, bestemme din egen skjebne. Du kan være merkelig, du kan være "normal". Du kan selv være usikker. Det spiller ingen rolle, du er perfekt som du er akkurat nå. Du trenger ikke å endre med mindre du ønsker det selv.

 

7. Du kan stå opp for deg selv

Du trenger ikke å la dem gå over deg. Når folk kaller deg noe vondt eller gjør deg vondt bør du ta affære. Det betyr ikke at du må være uhøflig eller respektløs, det betyr at du kan overvåke dine grenser. Faktisk, å vokte dine grenser er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å øke selvtilliten din og beskytte deg mot skadelige påvirkninger. Når noen gjør noe til deg du ikke kan akseptere, gi beskjed. Fortell den personen at han eller hun har krysset en grense. Du er for verdifull til å la deg bli behandlet som skitt. Gi din omgivelse klare grenser som du kan henvise til. Grenser som skaper klarhet for menneskene rundt deg, og gir deg fred til å la din tillit vokse.

Bli rask produktiv med single-tasking

Er du en super effektiv superhelt som multitasker? Da er du utdatert. Tid for en oppdatering: single-tasking øker produktiviteten og livskvaliteten din mens multitasking gjør deg opptatt og uproduktiv.

Ja, vi ønsker alle å være et mirakel som multitasker. En som holder alle ballene i luften og kan gjøre flere ting samtidig. Men vi lykkes ikke. Aldri, eller bare for en kort stund. Og i mellomtiden føler vi oss overveldet og kommer neppe videre. Multitasking er ikke effektiv. Det tømmer batteriet, du gjør jobben din ikke like bra, og det gir stress og angst. 

Multitasking er faktisk mindre effektiv fordi det alltid tar tid, energi og oppmerksomhet når du skifter jobb. Denne ‘overhead’ er konstant tapt. Når du gjør mange ting samtidig gjør du ting komplisert, da kan du raskere gjøre feil. Mens du trenger ro, skaper multitasking et miljø av kaos. Vår bevisste sinn kan gjøre bare én ting om gangen. Når du prøver å bruke det annerledes så vil dette ta uforholdsmessig mye energi.

Bra! Det skal vi slutte med. Vi skal single-taske i fremtid og får mer ro, mer produktivitet og bedre arbeid.

Magien av single-tasking

Single-tasking er magisk. Hvorfor? Fordi det er enkelt å gjøre, og det gir deg en rekke fordeler.

Når du starter med single-tasking vil du merke at du kan konsentrere deg bedre. Og denne økte konsentrasjonen gjør at du kan gjøre jobben med komplekse problemer raskere. Du har igjen fokuset du hadde før. I tillegg kommer du når du jobber med en oppgave, raskere i flyten. Du glemmer tiden og blir ett med din oppgave. Og det er bra, siden flyten hjelper deg å være lykkelig. Det senker stressnivået og øker tilfredsheten du får fra arbeidet. I tillegg skal du se at du får gjort mer. Oppgave etter oppgave. Du oppnår et produktivitetsnivå som du ikke kan nå med multitasking. Du er ikke lenger omgitt av dusinvis av uferdige oppgaver. Og den følelsen av ferdigstillelse gir deg en god boost.

  • Ditt arbeid vil få mer fokus, slik at kvaliteten er bedre.
  • Du vil være mye mer effektivt i utførelsen av dine oppgaver.
  • Du vil snart bli bedre på det du gjør fordi du gjør det med full oppmerksomhet.
  • Du vil nyte arbeidet du gjør mer og du opplever mindre stress.
  • Du vil nyte fritiden mer, fordi du også her nyter én ting om gangen.
  • Du vil lære å lese eller studere uten distraksjoner.
  • Du mister deg selv i de oppgavene du finner verdt å utføre.

Og det gjør single-tasking så veldig verdt det.

Og slik gjør du det

Alt fint. Og hvordan gjør du det? Hvordan får du deg til å gjøre bare én ting om gangen - selv om du føler at du bør gjøre fem ting samtidig?

Rydd opp i arbeidsmiljøet. Søppel distraherer.

Ta deg selv for å virkelig gjøre én ting om gangen.

Prøv å gjøre mindre for en dag. Planlegg dagen din ikke full, men planlegg 1-3 viktige oppgaver og gjør de én om gangen.

Gi hjernen din en pause mellom oppgavene. Hvis du har jobbet med full konsentrasjon, er det godt å slappe av ved å gjøre noe lett.

Ha det gøy på jobb. Ikke bekymre deg om resultatene. Prøv å nyte ytelsen til selve arbeidet.

Finn ut hva som er viktigst. Ta den oppgaven som bør ha høyest prioritet og jobb med den.

Hvis du jobber på en datamaskin, ta app’en som du jobber med så mye som mulig på full skjerm. Slik blir du mindre distrahert.

Slå av varslinger. Sett telefonen i flymodus om nødvendig mens du arbeider med denne oppgaven. Sørg for et minimum av distraksjon.

Lær å sette grenser når folk ønsker å forstyrre deg i løpet av en oppgave. La deg ikke plukke ut av din konsentrasjon. En enkel "Jeg kommer snart til deg, jeg skal først gjøre denne oppgaven" gjør underverker.

De som arbeider med øreklokker på hodet er mindre utsatt for forstyrrelser. Musikk kan hjelpe deg å komme raskere i flyten.

Tør å overgi deg til oppgaven på dette tidspunktet. Det spiller ingen rolle hva du skal gjøre videre. Nå er det denne oppgaven som teller.

Innse at du trenger øvelse. Du vil sakte bli bedre, men tror ikke du kan det med én gang. Tidvis vil du bli fanget av distraksjoner.

Start dagen med din viktigste oppgave. På den måten føler du deg effektiv og du kommer direkte i en produktiv flyt.

Hvis du føler at du ønsker å sjekke e-post eller ønsker å velge en annen oppgave, stopp deg selv. Før oppmerksomheten din rolig tilbake til oppgaven.

Bland utfordrende, store oppgaver med enkle små oppgaver. Sørg for at du kan stryke noe fra lista fordi det er bra for motivasjonen.

Sjekk din holdning. Pust gjennom magen, skuldrene senket, ryggen rett.

Sett en karaffel med vann på pulten din, slik at du drikker nok vann. Hvis du bare har en liten mengde væskemangel tar konsentrasjonen av raskt. Dessuten trenger du mindre å gå, og du kan opprettholde konsentrasjonen din enklere.

Hvis det er andre problemer som trenger din oppmerksomhet, skriv dem ned og kom tilbake på den når du er ferdig med denne oppgaven.

Prioriter å fullføre pågående oppgaver og bli ikke fristet til å starte noe nytt. Å starte noe er ofte fristende, men du vil etterhvert være mer fornøyd hvis du fullfører den aktuelle oppgaven.

Ta en oppgave for deg og jobb bevisst uten distraksjoner. Og la single-tasking gjøre livet ditt mer vakkert, oppgave etter oppgave.

 

Flere tips for å være super produktiv

Ved single-tasking øker du produktiviteten og livskvaliteten din. Du får mer gjort, gjør en bedre jobb og opplever også mye mindre stress. Det er et godt resultat for en så enkel vane.

 

 

Hvis du føler deg glad og positiv, er livet ditt mer fornøyelig. Og du vet hva som er fint? Du styrer i stor grad hvordan du føler deg. Tid for å føle deg fornøyd!

Dine tanker bestemmer dine følelser

Akkurat, hva du tenker bestemmer i stor grad hvordan du føler deg. Tenk på en ubehagelig hendelse i livet ditt. Hvis du gjør dette godt nok, føler du deg rask trist. Men hvis du tenker på fine ting, ting som du er takknemlig for, vil du føle deg raskt fylt med glede og kjærlighet. Jeg sier ikke at du alltid kan være glad og lykkelig. Det er absolutt ikke nødvendig. Da lurer du deg selv. Men det er mange øyeblikk når du ikke føler deg superglad, men absolutt ikke ulykkelig heller. Ved å starte med disse tipsene kommer du i gang med å få de gjennomsnittlige øyeblikk til å skinne.

De fleste av oss kjenner disse tipsene, men bruker de aldri i praksis. Hvis det gjelder deg, ta tak i det nå på en annerledes måte. Oppdag hvordan du blir lykkeligere trinn for trinn.

* Hold fokus på de tingene som går bra. Alt du gir oppmerksomhet vokser. Hvis du ønsker å føle deg bedre, er det lurt å ta hensyn til ting som gjør deg lykkelig.

* Føl deg takknemlig. Skriv ned hva du kan være takknemlig for i dag.

* Uttrykk din takknemlighet. Forteller du barna dine jevnlig hvor mye du elsker dem? Forteller du partneren din hvor takknemlig du er at den er i livet ditt? Forteller du vennene dine noen gang at du er takknemlig for vennskapet? Ikke? Prøv det, og du vil være ganske fornøyd! Og du er ikke alene. Ja, det er noen ganger ubehagelig. Men hva hvis alle blir glade?

* Reduser påvirkning av nyhetene. Nyheter handler hovedsakelig om ting som er galt. Hvis du ser på eller leser mange nyheter, blir din verden sakte men sikkert negativt. Gå på en nyhetsdiett for å oppleve hvor mye lettere livet er uten all elendighet.

* Stå opp tidligere. Gå til sengs tidligere, slik at du kan stå opp tidligere. Og gå ut for å fange de første solstrålene. Lukten av morgenen, den stigende solen, dugg i gresset. Det er vanskelig å ikke være lykkelig!

* Gå og lek. Lek fange med barn, lek et morsomt spill med venner, lek et morsomt dataspill på egen hånd. Å leke gjør livet morsommere. Det gir deg energi. Det er ikke nødvendig å ta alt så seriøst hele tiden.

* Ta det med ro. Stress er en fin måte å gjøre livet ditt fryktelig. Det gjør at du kan nyte enkle ting mindre, mens disse enkle tingene egentlig kan gjøre deg veldig glad.

* Lag en liste over gode kvaliteter. Hva er du god på? Og hva kan du være stolt av? Ved å lage en slik liste av og til, vil du bygge din selvtillit, som kan gjøre deg lykkeligere hver dag.

* Nyt noe lite. En god kopp kaffe, kjæledyret ditt, lukten av høstløvet, en samtale med en gammel dame på gata. Det føles litt rart, men det er de små tingene du gleder deg over som holder deg lykkelig i hele dagen. Og det er enkelt og gratis.

* Vern gode minner. Ved å tenke tilbake på tider da du var veldig lykkelig kan du gjenoppleve litt av den følelsen. Se på bilder eller en video eller snakk om det med venner eller slektninger. Dette tipset kan best hoppes over hvis fortiden gjør deg bare trist eller melankolsk.

* Ta livet ikke så seriøst. Ja, livet er en alvorlig sak. Men det betyr ikke at det skal alltid tas på alvor. Le av deg selv, le av morsomme situasjoner, le av feilene du gjør. Ved å stå lett i livet, synes alt å være lettere.

* Gjør et HSLMIV. Føler du deg ikke så bra? Ta en penn og papir. Skriv i midten 'HSLMIV?" (Hva Står Lykken Min I Veien?) Skriv ned hva som kommer i tankene. Gjennom å skrive ned hva slags hindringer det er som står i veien, blir mye tydelig. Du merker også hvordan det faller en byrde av skuldrene nesten umiddelbart. Igjen, dette fungerer bra - hvis du prøver det.

* Ta godt vare på deg selv. Usunn spising bidrar til depresjon og motløshet. Sunn mat har det motsatte effekt. Spis mer hele korn, grønnsaker og frukt.

* Gå gjennom livet med et smil. Hvis du er i tvil: smil. Det er utrolig hvor mye glede en enkel smil kan bringe, i deg selv og hos menneskene rundt deg. Lat som du er i godt humør, da vil du snart oppdage at du virkelig kommer inn i den gode stemningen.

 

(I tilfelle noen lurer hvor tallet 31% kommer fra - sjekk i hvert fall denne TED presentasjonen!)

Psykopati er en frakobling til virkeligheten. Psykopater føler ingen forbindelse med seg selv eller med andre mennesker. Dette resulterer i en manglende evne til å elske. Du kan se på psykopati som et hull i bevisstheten. Fravær av bevissthet betyr at det ikke finnes noen samvittighet. En psykopat er som en autist når det gjelder samvittighet. Dette kan uttrykkes på en rekke måter. Noen er åpenlyst sløv og brutal. Men det er mer vanlig at sykdommen blir reflektert på en indirekte måte. Psykopater bærer ofte en maske av godhet og omsorg, noen ganger er de veldig karismatisk. Bak den masken, derimot, skjuler en destruktiv personlighet med et ønske å såre og ødelegge andre mennesker. Psykopater lyver og jukser, og de er ikke pålitelig i sosial omgang. Psykopater manipulerer og undergraver selvtilliten av menneskene rundt seg. Psykopater er veldig selvopptatt. Men fordi de fremstår som sympatisk på utsiden, ser andre - inkludert byttet selv - det knapt eller ikke.

 

Mange mennesker har en psykopat i området uten at den blir identifisert som sådan. Psykopati er faktisk knapt erkjent, selv av psykologer og terapeuter. I hverdagen snakker vi om psykopater som seriemordere og som alvorlige kriminelle. Men det finnes andre, mer skjulte former for psykopati. Hvem som helst kan bli offer for den ødeleggende kraften av oppførselen til folk med disse psykiske lidelser. Ofte skjer dette uten at folk er klar over at de jobber med en psykopat.

 

Psykopati kan ha flere årsaker. Det kan være traumatiske opplevelser under graviditet, fødsel eller barndom. Noen ganger kan en psykopat være mishandlet eller misbrukt som barn. Imidlertid kan sykdommen også har en fysisk årsak, for eksempel infeksjon eller medisiner som har (hatt) en innvirkning på nervesystemet.

 

Den eneste måten å kartlegge denne sykdommen som er vanskelig å avsløre, er å identifisere tegn og symptomer en om gangen. Både blant folk flest og psykisk helsevesen er denne sykdom ikke godt kjent og anerkjent. Det er trist, fordi mennesker som er byttedyr av en psykopat ofte står i kulden på grunn av det. Sjelden blir det gjort en korrekt diagnose og noen ganger blir offeret selv ansett som problemet. Psykopaten er jo en slik fin og omgjengelig person... det er ingenting (på utsiden) galt med ham. Offeret har det derfor dobbelt så vanskelig: han/hun lider ikke bare som følge av psykopatens oppførsel, men også som følge av manglende forståelse av miljøet.

 

Hos psykopater finnes det et atferdsmønster med tre eller flere av følgende kjennetegn. Det er viktig å presisere at en diagnose selvfølgelig bare kan stilles av en psykolog eller psykiater.

 

  • Personen er ikke i stand til å tilpasse seg til sosiale normer om hva som er tillatt etter loven. Dette vises ved gjentatte handlinger som kommer til å være en grunn for arrest.
  • Upålitelighet er karakteristisk for vedkommende; dette vises ved at vedkommende lyver ofte, bruker aliaser, eller lettlurer andre for personlig fortjeneste eller glede.
  • Impulsivitet eller manglende planlegging.
  • Irritabilitet og aggressivitet, som angitt av gjentatte fysiske slåsskamper eller vold.
  • Uvøren likegyldighet for sikkerheten til seg selv eller andre.
  • Den enkelte viser kontinuerlig uansvarlig oppførsel. Dette viser en tilbakevendende manglende evne til å konsekvent oppfører seg på jobb eller økonomiske forpliktelser.
  • Omvendelse mangler i personen; denne tilsynelatende likegyldighet etter at han/hun har såret noen, mishandlet eller ranet, eller rasjonaliserer denne.

 

For det første er det viktig å erkjenne at psykopati er en sykdom. I tillegg må man være på vakt og stole på sin egen intuisjon. Har du inntrykk at du har med en psykopat å gjøre, ikke gå inn i kamp, men løp! Og hvis det ikke er mulig, husk i alle fall på at du aldri kan stole på en psykopat. Vær oppmerksom på at han vil undergrave din selvtillit. Ikke tro på det han sier, enten det er positivt eller negativt. Det positive kan være en måte for å vinne - kanskje igjen - din tillit, men det er bare en form for manipulasjon. Hvis du følger disse rådene, bygger du en slags immunitet for psykopati.

 

Psykopati er en dyp lidelse som rammer mange mennesker og vårt samfunn generelt, fordi psykopater er også godt representert i viktige posisjoner i samfunnet. Som følge av deres karismatiske utseende, okkuperer de ofte lederstillinger i næringslivet og fyller viktige funksjoner i politikk og vitenskap. På hver hundre personer du kjenner, finnes det minst én psykopat. Hvor mange mennesker kan da bli offer for en psykopat? Mennesker som legger ut på den åndelige vei, danner ofte et attraktivt bytte for psykopater. De er opptatt med hva psykopaten mangler: bevissthet.

 

Jeg håper at vi som samfunn gjenkjenner disse mennesker tidligere og utvikler en finjustert intuisjon i dette området, slik at sosiale skader kan begrenses.

Vi lever i et samfunn der mange faktorer kan føre til stress. For eksempel en kombinasjon av en krevende jobb, en livspartner og sosiale aktiviteter kan være stressende. Korte frister på jobben eller dine barn som vil ha 100 % av oppmerksomheten din etter en travel dag… du kan selv best legge finger på hva som gir deg stress. Hvordan blir du som en høy følsom person stående midt oppe i alle disse faktorene?

Det er uhyre viktig at du kjenner at du er deg selv. At du bestandig føler hvor dine personlige styrker kommer fra og hvordan det reflekteres i dine talenter og ferdigheter. Hele denne pakken vil sikre at du er "deg selv". I det øyeblikket du mister synet av den, eller enda verre at du ikke kjenner deg selv igjen, da blir negative tanker sjefen over hvem du egentlig er. Disse kan ta de styggeste formene, mens du egentlig har et hjerte av gull og mens du kan skinne som solen. Havner du i denne negative situasjonen, da er det på tide å begynne å tro på deg selv (igjen).

"Ønsker å være som alle andre" tilsvarer "ikke akseptere deg selv som du er".

Hver høy følsom person (HSP) er unik, noen reagerer på lys, en annen reagerer på lyd. I denne bloggen kan du lese hvilke egenskaper høy følsomme mennesker ofte deler.

1. Utmattet etter sosial kontakt

Trenger du, etter en sosial prat hvor alt er diskutert, tid til å bli deg selv igjen? At alt kan tar seg inn? Hvis ja, så kan du kanskje ikke bare bli trøtt av de tingene som har vært diskutert, men kanskje også av at du føler at noe ikke ble sagt...

Høy følsomme personer plukker opp mer enn bare de ordene som blir sagt. Høy følsomme personer plukker opp følelser og energier som kan kjennes rundt en person eller energier som utstråles av områder og miljøer. Og det kan du definitivt blir trøtt av. Spesielt når det er negative følelser og energier.

2. Unngå menneskemengder

Jeg kjenner mange som unngår shopping på helger eller hvis det er kveldsåpent fordi det er for mye folk i butikker, lange køer foran garderobene og kassa, og folk svermer i gatene.

Men dette gjelder også andre travle steder som konserter, messer, fornøyelsesparker, kinoer og teater. Dette er typiske steder hvor mange mennesker møtes. Høy følsomme mennesker har generelt en preferanse for roligere steder. Hvis de fortsatt ønsker å handle da gjør de det på en ukedag, kjøper sine varer via internett eller drar på butikk tidlig på lørdag morgen når det er rolig.

3. Et legeme som reagerer raskt

Hva høy følsomme personer har som felles er at både sinn og kropp kan reagere sterk på eksterne impulser. Det kan være positive og negative stimuli i form av følelser, mat, musikk, bevegelse og så videre. Alt gjennom sansene som når frem til oss.

Noen høy følsomme personer får hodepine eller føler seg syk når de kjenner at noen i deres nærhet er trist. Det samme kan gjelde dine egne følelser. Hvis du aldri har lært å håndtere sorg, sinne og frykt kan det manifestere seg gjennom kroppen ved forstoppelser, magesmerter og flere andre fysiske symptomer. Noen personer blir uvel når de besøker en gammel katedral eller tidligere krigssone, fordi de føler hva som har skjedd på disse stedene.

I tillegg til innsamling og prosessering av negative stimuli kan en HSP føle seg helt ladet av positive stimuli som massasje, badstue, kontakt med dyr og babyer eller en spasertur på stranda eller i skogen.

4. Autentisk kontakter

HSP liker autentiske kontakter. Det betyr for eksempel at du spør av ekte interesse hvordan den personen har det. Det betyr at du venter på svar, og tar imot det mulige svaret med en åpen holdning.

Høy følsomme personer har skyhøye antenner for folk som er ikke autentiske. Det er ikke justert like skarp hos alle HSP, men ønsket er klart: autentisk kontakt er noe HSP streber etter.

5. Omsorg

Står du ofte klar for en annen? Sier du oftere "ja" enn "nei" til en forespørsel om hjelp? Da er du sannsynligvis en veldig omsorgsfull type som har et øye for hva som er behovet for en annen. Direkte tenkning og hjelpe er deg heller ikke fremmed.

Hva som ligger til grunn for dette er en indre ønske om at du vil at det skal gå bra med den andre, og at du vet at du kan gjøre en forskjell. En forskjell er å ta med et møbel for venner med tilhengeren etter arbeid. Eller lagre babyklær og relaterte elementer for venner, fordi de ville bruke det med kjærlighet.

Omsorgen er enda en av de mange kvaliteter av en høy følsom person. Vanlig merker en HSP hva du trenger før det kommer en etterspørsel. Bare for hvordan den andre ser ut fra hans øyne, vibrasjoner i tale eller kroppsholdningen.

6. Hjerte for mennesker, dyr og natur

Til slutt, høy følsomme mennesker har et sterkt forhold til mennesker, dyr og natur. Den ene høy følsomhet er ikke den andre. Du kan føle en sterk forbindelse med babyer og kropper, og samtidig ha et mindre forhold med folk som er veldig pratsom.

Men det er også høy følsomme personer som liker kontakt med dyr og natur, og foretrekker denne kontakten over hyppig kontakt med andre mennesker.

HSP har mye til felles men den ene HSP er ikke den andre. Kjenner du deg igjen i disse punktene? Da kan du være høy følsom. Kanskje det blir en ny verden som åpner seg for deg.